Les 3 P'tits Bouchons is een alom geliefde 'eterij' in een opgeknapt oud herenhuis in Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi. Baas en sommelier Roland Kempinaire en zijn geroutineerde helpers ontvangen en bedienen. De wijnkaart is indrukwekkend en geeft dorst. Het lezen van de spijskaart scherpt de honger.

Aan het fornuis staat vennoot Shunsuke Yoshida (Yo voor vrienden). De Japanner liep koksschool in Japan. Hij ging in de leer bij Le Nôtre in Parijs en in vermaarde Waalse eethuizen als Le Sanglier des Ardennes (Oignies-en-Thiérache) en L'Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul). Shunsuke Yoshida komt op voor terroir-bereidingen, zoals kalfsblanquette of lamsnavarin.

Gerechten met slachtafval (het lelijkste woord voor de lekkerste stukken), zoals varkens- en kalfspoot, kop, nieren en lever, zijn ook troef. Hier en daar brengt Yo een persoonlijke Japanse toets aan, zoals bij zijn 'entrecôte op zijn Japans'. Het vlees komt in schijven gesneden op tafel met sojasaus en wasabi.

Restaurant Les 3 P'tits Bouchons: Avenue Paul Pastur 378, 6032 Mont-sur-Marchienne (Charleroi). 071 325 519. Zaterdag en zondag gesloten.

Les 3 P'tits Bouchons is een alom geliefde 'eterij' in een opgeknapt oud herenhuis in Mont-sur-Marchienne, een deelgemeente van Charleroi. Baas en sommelier Roland Kempinaire en zijn geroutineerde helpers ontvangen en bedienen. De wijnkaart is indrukwekkend en geeft dorst. Het lezen van de spijskaart scherpt de honger. Aan het fornuis staat vennoot Shunsuke Yoshida (Yo voor vrienden). De Japanner liep koksschool in Japan. Hij ging in de leer bij Le Nôtre in Parijs en in vermaarde Waalse eethuizen als Le Sanglier des Ardennes (Oignies-en-Thiérache) en L'Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul). Shunsuke Yoshida komt op voor terroir-bereidingen, zoals kalfsblanquette of lamsnavarin. Gerechten met slachtafval (het lelijkste woord voor de lekkerste stukken), zoals varkens- en kalfspoot, kop, nieren en lever, zijn ook troef. Hier en daar brengt Yo een persoonlijke Japanse toets aan, zoals bij zijn 'entrecôte op zijn Japans'. Het vlees komt in schijven gesneden op tafel met sojasaus en wasabi.