Binnen wacht een aangename eetzaal met twee niveaus. De knusse inrichting in grijze en bruine tinten brengt de gepaste sfeer om op niveau te tafelen. Tussen de tafels is veel ruimte, wat de intimiteit garandeert. Vooral zakenlieden, diplomaten en Franstalige bourgeoisie uit de omliggende villawijken nemen de stoelen in.

De eetzaal is het domein van Pierre Duqué, die gebrekkig Nederlands spreek en zijn gasten met hoffelijkheid benadert. Achter de schermen kookt Rocky Renaud. Hij stond zeven jaar aan het fornuis in de Villa Lorraine, voordat hij zich in 1994 in de keuken van Le Passage installeerde. Rocky Renaud is een professionele kok van de oude stempel. Zijn kookstijl is klassiek Frans met hedendaagse accenten. Het restaurant heeft een beknopte, Franstalige kaart. De prijzen zijn die van een gastronomisch restaurant in een grootstad. De wijnkaart groepeert bijna 150 referenties van overwegend Franse wijnen. De keuze is ruim in de prijsklasse van 50 tot 80 euro, wat toont dat de klanten goed bij kas zijn.

Onze keuze

Mousse van ham met gelei van sangria was het smakelijke hapje. Slaatje van kreeft en plakjes rauw gemarineerde sint-jakobsschelpdieren met groene linzen, hazelnoten en espuma van citrusvruchten was een fris voorgerecht (30 euro). Aan de overkant kwam een zacht en smakelijk gebak met snoekbaars en kikkerbillen, opgediend met fijne kruiden, een vleugje knoflook en jus van Elzaswijn (30 euro). Wit van tarbot met grijze garnalen, mousselinesaus met rieslingwijn en boeket van groenten is een onvergankelijke klassieke bereiding, die Rocky Renaud perfect wist te interpreteren (33 euro).

Eerste keuze sint-jakobsschelpdieren waren op de plaat geschroeid en werden vergezeld door Kari Gosse-kruiden (Bretoense curry voor bij schaaldieren, van Indiase oorsprong en door apotheker Gosse op punt gezet) en stevige en smakelijke witte cocobonen (36 euro). We sloten af met gekoelde koffie met schuim van koffie en gelei van mascarpone, nootjes en klompjes chocolade (9,80 euro). Het nagerecht staat sinds 1994 op de kaart en is ook nu nog actueel en lekker. (PvD)

Kader: open en gerieflijk met veel ruimte tussen de tafels

Onthaal en bediening: professioneel en op niveau

Keuken: klassiek Frans met afgewogen hedendaagse accenten en zorgzaam afgewerkte borden

Restaurant Le Passage, J & P Carsoellaan 15-17, 1180 Ukkel. Tel. 02/374.66.94. Lunch 35 euro, menu klassieke specialiteiten 55 euro, avondmenu 75 euro. Twee privézalen.

Binnen wacht een aangename eetzaal met twee niveaus. De knusse inrichting in grijze en bruine tinten brengt de gepaste sfeer om op niveau te tafelen. Tussen de tafels is veel ruimte, wat de intimiteit garandeert. Vooral zakenlieden, diplomaten en Franstalige bourgeoisie uit de omliggende villawijken nemen de stoelen in. De eetzaal is het domein van Pierre Duqué, die gebrekkig Nederlands spreek en zijn gasten met hoffelijkheid benadert. Achter de schermen kookt Rocky Renaud. Hij stond zeven jaar aan het fornuis in de Villa Lorraine, voordat hij zich in 1994 in de keuken van Le Passage installeerde. Rocky Renaud is een professionele kok van de oude stempel. Zijn kookstijl is klassiek Frans met hedendaagse accenten. Het restaurant heeft een beknopte, Franstalige kaart. De prijzen zijn die van een gastronomisch restaurant in een grootstad. De wijnkaart groepeert bijna 150 referenties van overwegend Franse wijnen. De keuze is ruim in de prijsklasse van 50 tot 80 euro, wat toont dat de klanten goed bij kas zijn.Onze keuzeMousse van ham met gelei van sangria was het smakelijke hapje. Slaatje van kreeft en plakjes rauw gemarineerde sint-jakobsschelpdieren met groene linzen, hazelnoten en espuma van citrusvruchten was een fris voorgerecht (30 euro). Aan de overkant kwam een zacht en smakelijk gebak met snoekbaars en kikkerbillen, opgediend met fijne kruiden, een vleugje knoflook en jus van Elzaswijn (30 euro). Wit van tarbot met grijze garnalen, mousselinesaus met rieslingwijn en boeket van groenten is een onvergankelijke klassieke bereiding, die Rocky Renaud perfect wist te interpreteren (33 euro). Eerste keuze sint-jakobsschelpdieren waren op de plaat geschroeid en werden vergezeld door Kari Gosse-kruiden (Bretoense curry voor bij schaaldieren, van Indiase oorsprong en door apotheker Gosse op punt gezet) en stevige en smakelijke witte cocobonen (36 euro). We sloten af met gekoelde koffie met schuim van koffie en gelei van mascarpone, nootjes en klompjes chocolade (9,80 euro). Het nagerecht staat sinds 1994 op de kaart en is ook nu nog actueel en lekker. (PvD)