Noël Bertrand is niet de makkelijkste chef-kok. Zijn eigenzinnige en wispelturige karakter maken het voor hem en zijn omgeving niet gemakkelijker. Maar de man kan koken, daar is iedereen het over eens. Zijn gastronomisch eethuis Le Caprice des Deux verhuisde bijna vijf jaar terug van Lasne naar een oud herenhuis in Waver. Achter de gevel wacht een indrukwekkend trappenhuis dat uitgeeft op grote vertrekken, bekleed met lambriseringen en verlicht met luchters.

Op tafel verschijnen de inventieve en gecompliceerde, uiterst persoonlijke creaties van Noël Bertrand. De kok maakt gebruik van nieuwe technieken en houdt van bijzondere specerijen. Hij brengt aarde en zee samen in verfijnde gerechten zoals praline van ganzenlever en gerookte paling met op lage temperatuur gegaarde rabarber, artisjok en jonge uitjes.

Ook de nagerechten, zoals de salade van aardbei met rauwe asperge en schelp van biscuit met witte chocolade, zijn inventief. Gezien de bewerkelijkheid van de gerechten en de kost van de ingrediënten, kunnen de prijzen als redelijk worden beschouwd.

Le Caprice des Deux: rue de Bruxelles 25, 1300 Waver. 010 22 60 65. Zondag en maandag gesloten.

Noël Bertrand is niet de makkelijkste chef-kok. Zijn eigenzinnige en wispelturige karakter maken het voor hem en zijn omgeving niet gemakkelijker. Maar de man kan koken, daar is iedereen het over eens. Zijn gastronomisch eethuis Le Caprice des Deux verhuisde bijna vijf jaar terug van Lasne naar een oud herenhuis in Waver. Achter de gevel wacht een indrukwekkend trappenhuis dat uitgeeft op grote vertrekken, bekleed met lambriseringen en verlicht met luchters. Op tafel verschijnen de inventieve en gecompliceerde, uiterst persoonlijke creaties van Noël Bertrand. De kok maakt gebruik van nieuwe technieken en houdt van bijzondere specerijen. Hij brengt aarde en zee samen in verfijnde gerechten zoals praline van ganzenlever en gerookte paling met op lage temperatuur gegaarde rabarber, artisjok en jonge uitjes. Ook de nagerechten, zoals de salade van aardbei met rauwe asperge en schelp van biscuit met witte chocolade, zijn inventief. Gezien de bewerkelijkheid van de gerechten en de kost van de ingrediënten, kunnen de prijzen als redelijk worden beschouwd.