La Villa in the Sky is een geprivilegieerde plek om iets groots te vieren. De auto geeft u aan de voiturier, waarna een onthaalhostess u in een zwarte lift tot op het dak van de kantoortoren begeleidt. Daar werd enkele jaren geleden een zwarte doos gebouwd uit staal en glas, als het pop-uprestaurant C Experience.
...

La Villa in the Sky is een geprivilegieerde plek om iets groots te vieren. De auto geeft u aan de voiturier, waarna een onthaalhostess u in een zwarte lift tot op het dak van de kantoortoren begeleidt. Daar werd enkele jaren geleden een zwarte doos gebouwd uit staal en glas, als het pop-uprestaurant C Experience. Vanuit de lift moet u nog twee trappen omhoog, wat het restaurant ongeschikt maakt voor mensen met beperkte mobiliteit. Vanaf 120 meter boven de grond hebt u een adembenemend mooi panoramisch zicht over Brussel. Er is een open keuken, die veel warmte naar buiten trekt. Een sjaal is een aanrader. Alexandre Dionisio is de chef-kok. Hij heeft zijn populariteit in Franstalig België te danken aan zijn optreden in het RTLTVi-programma Top Chef. Hij is op vijftienjarige leeftijd in de keuken begonnen en werkte in Brusselse eethuizen als Le Passage, Comme chez Soi en Sea Grill. Hij opende in 2010 zijn restaurant Alexandre in de Zuidstraat en behaalde daar een Michelinster. Maar Alexandre wilde meer en nam samen met horecaondernemer Serge Litvine, eigenaar van La Villa Lorraine, het pop-uprestaurant op de IT Tower over. Iets meer dan een jaar na de opening verwierf La Villa in the Sky een tweede ster. Wij kozen het Menu Louise van 145 euro en namen daar de aangepaste wijnen bij (65 euro). Er kwamen fijne welkomhapjes, zoals maki van zalm met krokant van sjalot, kroepoek van Parmezaanse kaas en mayonaise van boleten, rundtartaar met citroencrème en gefrituurd kwartelei met truffelmayonaise. De eerste bereiding was meteen van hoog niveau: een kaviaardoosje met kaviaar op tartaar van langoustine en een laagje zure room. Daarbij kwam een side dish met oester, wodkaschuim en Brusselse wafel. Ham van wagyu-rund met truffel volgde en lag op room van aardappel. Het smakelijke vlees van Rubia Gallega-rund combineerde de chef met een klassieke risotto met Parmezaan, en opnieuw dwarrelden de schijfjes truffel neer. We sloten af met een nagerecht van chocoladecrème, vanille-ijs, texturen van bergamot, crumble van noten en witte chocolade. De gerechten zijn creatief en geraffineerd. Vlees speelt de hoofdrol en groenten zijn ver te zoeken. De wijnen waren correct maar voor de prijs kan men beter zelf een flesje van de wijnkaart kiezen, al zijn de prijzen ook daar gekruid. (Pieter van Doveren)