In Mons kent iedereen, tot onze huidige eerste minister toe, Luc Broutard. Hij is de eigenaar van La Table du Boucher, een deftige en druk bezochte brasserie met bourgeoisklanten uit de hogere regionen. Men komt er om een weergaloos stuk vlees te eten, zoals rund afkomstig van vermaarde Franse vleesproducenten, onder wie Olivier Metzger en Hugo Desnoyer, en varken van Louis Ospital uit het Baskenland.

Luc Broutard laat het supervlees zes weken besterven en drogen in koelkamers. Het resultaat is een stuk bijzonder mals en smakelijk vlees. Broutard experimenteert ook met boter, die volgens zijn recept is gekarnd en die hij op de oude manier in aarden potten bewaart.

La Table du Boucher: rue d'Havré 49, 7000 Bergen. 065 316838.

In Mons kent iedereen, tot onze huidige eerste minister toe, Luc Broutard. Hij is de eigenaar van La Table du Boucher, een deftige en druk bezochte brasserie met bourgeoisklanten uit de hogere regionen. Men komt er om een weergaloos stuk vlees te eten, zoals rund afkomstig van vermaarde Franse vleesproducenten, onder wie Olivier Metzger en Hugo Desnoyer, en varken van Louis Ospital uit het Baskenland. Luc Broutard laat het supervlees zes weken besterven en drogen in koelkamers. Het resultaat is een stuk bijzonder mals en smakelijk vlees. Broutard experimenteert ook met boter, die volgens zijn recept is gekarnd en die hij op de oude manier in aarden potten bewaart.