Brasserie La Madeleine is gelegen aan de vroegere Vismarkt. Het visrestaurant is het tweede horecaproject van Luc Broutard. De inrichting is cosy en het publiek is internationaal. Thierry Petrisot is de vriendelijke zaalmeester, die er lustig op los babbelt en iedereen snel op zijn gemak weet te stellen. Didier Marszalkowski is chef-kok sinds de eerste dag. Het menu van het seizoen (35 euro) is het visitekaartje.

De bereidingen zijn ouderwets lekker en gebaseerd op verse producten van goede kwaliteit, zoals gratin van sint-jakobsschelpdieren met champignons, garnalen en saus van room, kaas en witte wijn of gegratineerde pastarolletjes Rotolonne met aubergine, ricotta en gerookte zalm, of forel van de grill met karamelwitloof, gebakken aardappels en mosterdsaus.

La Madeleine: Rue de la Halle 42, 7000 Bergen.

Brasserie La Madeleine is gelegen aan de vroegere Vismarkt. Het visrestaurant is het tweede horecaproject van Luc Broutard. De inrichting is cosy en het publiek is internationaal. Thierry Petrisot is de vriendelijke zaalmeester, die er lustig op los babbelt en iedereen snel op zijn gemak weet te stellen. Didier Marszalkowski is chef-kok sinds de eerste dag. Het menu van het seizoen (35 euro) is het visitekaartje. De bereidingen zijn ouderwets lekker en gebaseerd op verse producten van goede kwaliteit, zoals gratin van sint-jakobsschelpdieren met champignons, garnalen en saus van room, kaas en witte wijn of gegratineerde pastarolletjes Rotolonne met aubergine, ricotta en gerookte zalm, of forel van de grill met karamelwitloof, gebakken aardappels en mosterdsaus.