Een bezoek aan de 's avonds sprookjesachtig verlichte 'Stad van de Draak' is een exotisch spektakel. Het met Chinese blingbling opgesmukte Aziatische paleis is omgeven door een tropische tuin met waterpartijen, klaterende watervallen en hoog opspuitende fonteinen. Reusachtige koivissen zoeken traag hun weg tussen de waterplanten. Ze zwemmen het restaurant binnen onder een vloer van glas.

La Cité du Dragon is een volks restaurant, dat massaal wordt bezocht. Het repertoire aan Aziatische gerechten op de spijskaart is uitgebreid. Specialiteit is gelakte pekingeend, waarvoor je uiteraard een eend nodig hebt maar ook een speciale oven. De prijs is 82 euro voor twee, drie of vier personen, afhankelijk van de honger. Voor dat bedrag wordt de eend opgediend in drie bedrijven.

Maar eerst moet het dier worden bereid: met een pomp die geschikt is voor luchtmatrassen blazen de koks de dode eend op, zodat het vel loskomt van het lichaam. De eend hangt zo een dag om te drogen en wordt ondertussen ingesmeerd met een mengsel van honing, azijn, vijfkruidenpoeder, gember en soja. Dan gaat de vogel, opgehangen bij de nek, de speciale oven in. Tijdens het roosteren druipt het smeltende vet weg en krijgt het vel een knapperig korstje.

De gelakte eend wordt in haar geheel, voorzien van vuurwerk, aan de klanten gepresenteerd en vervolgens met veel ceremonie aangesneden. De lapjes rosé gebraden borstvlees zijn succulent. Ze worden met julienne van prei en komkommer in rijstflensjes gewikkeld en opgediend met hoisinsaus. Wat overblijft, gaat terug naar de keuken.

Voor het tweede bedrijf roerbakken de koks de restjes van het vlees met groenten. Als derde episode is er bouillon, getrokken van het karkas, zwarte peper, groenten en shiitake. Die geurige soep is perfect om de laatste gaatjes te vullen. (PvD)

Keuken 7

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 7

La Cité du Dragon, Steenweg op Waterloo 1022-1024, 1180 Brussel, 02 375 80 80. Weekendbuffet à volonté 27 euro, kinderen tot 13 jaar 2 euro per jaar.

Een bezoek aan de 's avonds sprookjesachtig verlichte 'Stad van de Draak' is een exotisch spektakel. Het met Chinese blingbling opgesmukte Aziatische paleis is omgeven door een tropische tuin met waterpartijen, klaterende watervallen en hoog opspuitende fonteinen. Reusachtige koivissen zoeken traag hun weg tussen de waterplanten. Ze zwemmen het restaurant binnen onder een vloer van glas. La Cité du Dragon is een volks restaurant, dat massaal wordt bezocht. Het repertoire aan Aziatische gerechten op de spijskaart is uitgebreid. Specialiteit is gelakte pekingeend, waarvoor je uiteraard een eend nodig hebt maar ook een speciale oven. De prijs is 82 euro voor twee, drie of vier personen, afhankelijk van de honger. Voor dat bedrag wordt de eend opgediend in drie bedrijven. Maar eerst moet het dier worden bereid: met een pomp die geschikt is voor luchtmatrassen blazen de koks de dode eend op, zodat het vel loskomt van het lichaam. De eend hangt zo een dag om te drogen en wordt ondertussen ingesmeerd met een mengsel van honing, azijn, vijfkruidenpoeder, gember en soja. Dan gaat de vogel, opgehangen bij de nek, de speciale oven in. Tijdens het roosteren druipt het smeltende vet weg en krijgt het vel een knapperig korstje. De gelakte eend wordt in haar geheel, voorzien van vuurwerk, aan de klanten gepresenteerd en vervolgens met veel ceremonie aangesneden. De lapjes rosé gebraden borstvlees zijn succulent. Ze worden met julienne van prei en komkommer in rijstflensjes gewikkeld en opgediend met hoisinsaus. Wat overblijft, gaat terug naar de keuken. Voor het tweede bedrijf roerbakken de koks de restjes van het vlees met groenten. Als derde episode is er bouillon, getrokken van het karkas, zwarte peper, groenten en shiitake. Die geurige soep is perfect om de laatste gaatjes te vullen. (PvD)