Kok Pierre-Yves Gosse en sommelier Gaëtan Calderini zijn al meer dan twintig jaar vrienden en zijn beiden afkomstig van Bergen. Pierre-Yves deed ervaring op in Prince de Liège (Gembloux) en bij de getalenteerde Laury Zioui (vroeger Clos du Marmiton, nu L'Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul). Ook Gaëtan werkte met Zioui, waar hij een reputatie verwierf als sommelier. De twee verbouwden een voormalige boekbinderij in een achttiende-eeuws werkmanshuis tot een restaurant van bescheiden formaat.

De keuken van La 5ème saison ligt aan de straatkant en in het achterhuis is een eetvertrek met aangenaam sobere inrichting. Buiten eten doe je op de ommuurde binnenplaats. Op tafel komen seizoen- en streekgebonden gerechten met veel smaak. Daarbij schenkt Gaëtan karakterwijnen. De meeste mensen kiezen voor een van de menu's. De directe aanpak charmeert.

La 5ème saison: rue de la Coupe 25, 7000 Bergen. 065 728262. Zondag en maandag gesloten.

Kok Pierre-Yves Gosse en sommelier Gaëtan Calderini zijn al meer dan twintig jaar vrienden en zijn beiden afkomstig van Bergen. Pierre-Yves deed ervaring op in Prince de Liège (Gembloux) en bij de getalenteerde Laury Zioui (vroeger Clos du Marmiton, nu L'Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul). Ook Gaëtan werkte met Zioui, waar hij een reputatie verwierf als sommelier. De twee verbouwden een voormalige boekbinderij in een achttiende-eeuws werkmanshuis tot een restaurant van bescheiden formaat. De keuken van La 5ème saison ligt aan de straatkant en in het achterhuis is een eetvertrek met aangenaam sobere inrichting. Buiten eten doe je op de ommuurde binnenplaats. Op tafel komen seizoen- en streekgebonden gerechten met veel smaak. Daarbij schenkt Gaëtan karakterwijnen. De meeste mensen kiezen voor een van de menu's. De directe aanpak charmeert.