Thomas Baeyens stond aan het fornuis in bekende restaurants, zoals Pastorale, Schone van Boskoop en La Pérouse. Hij was twee jaar chef van het Antwerpse restaurant Panna Cotta en twee jaar souschef in Le Petit Zinc, voordat hij vijf jaar terug zijn eigen restaurant opende op het Zuid.

Op de plaats van eethuis Table d'Anvers kwam L'Amitié, een knus restaurant met een bibliotheek en ouderwetse verlichting, waar er lekker, zonder culinaire flauwekul en tegen realistische prijzen wordt gegeten. Het eethuis is ondergebracht in een voormalig pakhuis. De glazen vloervensters in de gang laten resten zien van de rails die vroeger de spoorwagentjes met koffie naar de kade reden. Philip Daelemans is de geroutineerde zaalman.

Hij kan terugblikken op vijfendertig jaar ervaring, waarbij heel wat jaartjes in Le Petit Zinc. Philip is ad rem en ontvangt op zijn eigen manier. In L'Amitié geen chichi, noch in het bord, noch aan tafel. De spijskaart vermeldt een twaalftal gerechten. De menuformules zijn populair.

L'Amitié: Vlaamse Kaai 43, 2000 Antwerpen. 03 257 50 05. www.lamities.net. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Thomas Baeyens stond aan het fornuis in bekende restaurants, zoals Pastorale, Schone van Boskoop en La Pérouse. Hij was twee jaar chef van het Antwerpse restaurant Panna Cotta en twee jaar souschef in Le Petit Zinc, voordat hij vijf jaar terug zijn eigen restaurant opende op het Zuid. Op de plaats van eethuis Table d'Anvers kwam L'Amitié, een knus restaurant met een bibliotheek en ouderwetse verlichting, waar er lekker, zonder culinaire flauwekul en tegen realistische prijzen wordt gegeten. Het eethuis is ondergebracht in een voormalig pakhuis. De glazen vloervensters in de gang laten resten zien van de rails die vroeger de spoorwagentjes met koffie naar de kade reden. Philip Daelemans is de geroutineerde zaalman. Hij kan terugblikken op vijfendertig jaar ervaring, waarbij heel wat jaartjes in Le Petit Zinc. Philip is ad rem en ontvangt op zijn eigen manier. In L'Amitié geen chichi, noch in het bord, noch aan tafel. De spijskaart vermeldt een twaalftal gerechten. De menuformules zijn populair.