Fernand Deprez begon in 1987 met een koffie- en theehuis waar de koffie dagelijks in de winkel wordt gebrand. Vandaag is het Kortrijks Koffiehuis een begrip. Er worden tien soorten koffie en hondervijftig soorten thee verkocht, plus koekjes en gevulde speculaas en allerlei attributen om thee en koffie te maken. In 1991 werd de branderij Sara Koffie ingelijfd (nu Viva Sara). Moeder Catherine staat nog steeds in de winkel. Haar zonen Peter en Bart groeiden op met koffie en zijn ondertussen baristakampioenen.

De nieuwe generatie geeft opleidingen in binnen- en buitenland en ziet de zaken groot. In september verhuist het Kortrijks Koffiehuis naar een 800 m² groot pand aan de Grote Markt. Binnen wordt alles ingericht in Weense sfeer en er zal een van de langste koffiebars van Europa wachten. Naast koffie en thee zal Viva Sara Café/Kortrijks Koffiehuis ook pralines en confituren verkopen.

Kortrijks Koffiehuis: Leiestraat 20, 8500 Kortrijk. 056 21 72 70. Vanaf september Viva Sara Café: Grote Markt 33.

Fernand Deprez begon in 1987 met een koffie- en theehuis waar de koffie dagelijks in de winkel wordt gebrand. Vandaag is het Kortrijks Koffiehuis een begrip. Er worden tien soorten koffie en hondervijftig soorten thee verkocht, plus koekjes en gevulde speculaas en allerlei attributen om thee en koffie te maken. In 1991 werd de branderij Sara Koffie ingelijfd (nu Viva Sara). Moeder Catherine staat nog steeds in de winkel. Haar zonen Peter en Bart groeiden op met koffie en zijn ondertussen baristakampioenen. De nieuwe generatie geeft opleidingen in binnen- en buitenland en ziet de zaken groot. In september verhuist het Kortrijks Koffiehuis naar een 800 m² groot pand aan de Grote Markt. Binnen wordt alles ingericht in Weense sfeer en er zal een van de langste koffiebars van Europa wachten. Naast koffie en thee zal Viva Sara Café/Kortrijks Koffiehuis ook pralines en confituren verkopen.