Een van de vaste waarden in de categorie "cosy tafelen" is Le Fruit Defendu. Het is een restaurant waar je komt om zonder complicaties gezellig te smikkelen. De bistro is te vinden in een hoekhuis in Elsene, in een buurt waar je geluk moet hebben om een parkeerplaats te vinden.

Binnen wacht een knusse inrichting in gedempte, donkere tinten, die schemerig is uitgelicht. In het achterhuis is een open keuken, waar chef-kok Pascal Frenot met gedrevenheid kokkerelt. De tafels zijn verdeeld over twee niveaus en 's avonds branden kaarsjes.

Tinie Beckers ontvangt in het Frans en doet dat met brio. Haar echtgenoot Pascal Frenot is van Franse oorsprong. De energieke, 55-jarige kok leerde koken bij Michel Guerard en in Taillevent, het monument van de klassieke Franse keuken. In 1980 openden Pascal Frenot en Tinie Beckers in Ukkel restaurant Le Fruit De Ma Passion, dat ze 25 jaar later verkochten.

Tien maanden later waren ze terug, op een nieuwe plek. De kok kon het koken niet laten. Hij miste de creativiteit die de seizoenen hem oplegden. De kok doet zichzelf en zijn klanten dagelijks een plezier door slechts te bereiden wat hij zelf lekker vindt en dat zijn vooral terroirgerechten, zoals: confit de boeuf, rundwang, kwartel gevuld met ganzenlever, rundstaart, gevulde fazant, hazenrug met vijgen, hert met saus van kruidenkoek enzovoort.

Wij proefden: sint-jakobsvruchten op puree van selder (15,50 euro), tartaar van rascasse aangemaakt met rode ui, koriander, citroen en olijfolie (14,80 euro), Argentijns lendenribstuk à la tartufata (gehakte olijven, champignons en truffel), met madeirasaus, aardappelgratin en groenten (24,50 euro), zeebaars van de grill met piment d'Espelette, citroenschil en kruidenolie (23,50 euro), ijskoffie met koffielikeur (6,90 euro) en in wijn gepocheerde vijgen met gegratineerde vanillecrème (6,90 euro).

Bij het buitengaan zagen we de kok eigenhandig de roestvrij stalen keuken opblinken. Voor iemand die gepassioneerd is, zijn werkdagen van veertien uur geen straf.

Le Fruit Defendu Tenbosstraat 108

1050 Brussel.

Tel. 02/347 42 47.

Zaterdag en zondag gesloten.

Een van de vaste waarden in de categorie "cosy tafelen" is Le Fruit Defendu. Het is een restaurant waar je komt om zonder complicaties gezellig te smikkelen. De bistro is te vinden in een hoekhuis in Elsene, in een buurt waar je geluk moet hebben om een parkeerplaats te vinden. Binnen wacht een knusse inrichting in gedempte, donkere tinten, die schemerig is uitgelicht. In het achterhuis is een open keuken, waar chef-kok Pascal Frenot met gedrevenheid kokkerelt. De tafels zijn verdeeld over twee niveaus en 's avonds branden kaarsjes. Tinie Beckers ontvangt in het Frans en doet dat met brio. Haar echtgenoot Pascal Frenot is van Franse oorsprong. De energieke, 55-jarige kok leerde koken bij Michel Guerard en in Taillevent, het monument van de klassieke Franse keuken. In 1980 openden Pascal Frenot en Tinie Beckers in Ukkel restaurant Le Fruit De Ma Passion, dat ze 25 jaar later verkochten. Tien maanden later waren ze terug, op een nieuwe plek. De kok kon het koken niet laten. Hij miste de creativiteit die de seizoenen hem oplegden. De kok doet zichzelf en zijn klanten dagelijks een plezier door slechts te bereiden wat hij zelf lekker vindt en dat zijn vooral terroirgerechten, zoals: confit de boeuf, rundwang, kwartel gevuld met ganzenlever, rundstaart, gevulde fazant, hazenrug met vijgen, hert met saus van kruidenkoek enzovoort. Wij proefden: sint-jakobsvruchten op puree van selder (15,50 euro), tartaar van rascasse aangemaakt met rode ui, koriander, citroen en olijfolie (14,80 euro), Argentijns lendenribstuk à la tartufata (gehakte olijven, champignons en truffel), met madeirasaus, aardappelgratin en groenten (24,50 euro), zeebaars van de grill met piment d'Espelette, citroenschil en kruidenolie (23,50 euro), ijskoffie met koffielikeur (6,90 euro) en in wijn gepocheerde vijgen met gegratineerde vanillecrème (6,90 euro). Bij het buitengaan zagen we de kok eigenhandig de roestvrij stalen keuken opblinken. Voor iemand die gepassioneerd is, zijn werkdagen van veertien uur geen straf.