Het populaire Leuvense restaurant Kokoon wist met smakelijk eten en een pretentieloze aanpak een vaste plaats te verwerven bij jong en oud, arm en rijk. Chef-kok en eigenaar Guy Vantoortelboom kan rekenen op een team van trouwe medewerkers. Om feeling te houden met wat er bij de klanten leeft, staat de chef twee dagen per week in oberkostuum in de eetzaal.

Guy Vantoortelboom is een rot in het vak en kan bogen op een brede ervaring. Hij liep school in Ter Duinen in Koksijde en ging in de leer bij onder meer Troisgros (Roanne) en in de Brusselse Cravache d'Or. In 1999 ging hij solo met Kokoon.

Belgische evergreens worden door hem zorgvuldig afgestoft en opgeblonken. Het aanbod op de spijskaart is verrijkt met exotisch georiënteerde bereidingen, zoals wontonsoep met gehakt en scampi's, loempia van groenten met appelkerriesaus en gewokte scampi's met rode kerrie. Ook de kleintjes worden niet vergeten: voor 6 euro is er al een spaghetti bolognese in juniorformaat.

Wij bestelden het Kokoonmenu (37 euro of 52 euro met aperitief, water, ruim geschonken wijnen van correcte kwaliteit en koffie). Er verschenen sint-jakobsschelpdieren, lekker maar niet zo mals als gewenst, met gekonfijte venkel, gember en limoensaus. Aan de andere kant van de tafel lag een lekkere kwartel op het bord, met saus met witte druiven, calvados en truffel.

Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten. Kalfszwezerik, niet zo zacht als gehoopt, werd vergezeld van een frisse compote van rabarber en appel, smakelijke sauternessaus, bruine vleesjus en chips van pastrami. Aan de overkant kwam in olijfolie gegaarde en mooi verse snoekbaars met een lekkere saus, groenten, cantharellen en risotto van quinoa.

Afsluiten deden wij met een mooi gedecoreerd dessertbord met chocoladegebak met lopende kern, frambozensorbet en vanillesaus.

Bij Kokoon moet je niet de extreme verfijning zoeken en de bereidingen zijn soms wat wild, maar je kunt er wel uitgebreid, lekker en royaal eten en drinken voor 52 euro per persoon.

Categorie: vlot en knus stadsrestaurant

Keuken: 7

Decor: 6,5

Comfort: 6,5

Service: 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5

Het populaire Leuvense restaurant Kokoon wist met smakelijk eten en een pretentieloze aanpak een vaste plaats te verwerven bij jong en oud, arm en rijk. Chef-kok en eigenaar Guy Vantoortelboom kan rekenen op een team van trouwe medewerkers. Om feeling te houden met wat er bij de klanten leeft, staat de chef twee dagen per week in oberkostuum in de eetzaal. Guy Vantoortelboom is een rot in het vak en kan bogen op een brede ervaring. Hij liep school in Ter Duinen in Koksijde en ging in de leer bij onder meer Troisgros (Roanne) en in de Brusselse Cravache d'Or. In 1999 ging hij solo met Kokoon. Belgische evergreens worden door hem zorgvuldig afgestoft en opgeblonken. Het aanbod op de spijskaart is verrijkt met exotisch georiënteerde bereidingen, zoals wontonsoep met gehakt en scampi's, loempia van groenten met appelkerriesaus en gewokte scampi's met rode kerrie. Ook de kleintjes worden niet vergeten: voor 6 euro is er al een spaghetti bolognese in juniorformaat. Wij bestelden het Kokoonmenu (37 euro of 52 euro met aperitief, water, ruim geschonken wijnen van correcte kwaliteit en koffie). Er verschenen sint-jakobsschelpdieren, lekker maar niet zo mals als gewenst, met gekonfijte venkel, gember en limoensaus. Aan de andere kant van de tafel lag een lekkere kwartel op het bord, met saus met witte druiven, calvados en truffel. Er waren ook twee verschillende hoofdgerechten. Kalfszwezerik, niet zo zacht als gehoopt, werd vergezeld van een frisse compote van rabarber en appel, smakelijke sauternessaus, bruine vleesjus en chips van pastrami. Aan de overkant kwam in olijfolie gegaarde en mooi verse snoekbaars met een lekkere saus, groenten, cantharellen en risotto van quinoa. Afsluiten deden wij met een mooi gedecoreerd dessertbord met chocoladegebak met lopende kern, frambozensorbet en vanillesaus. Bij Kokoon moet je niet de extreme verfijning zoeken en de bereidingen zijn soms wat wild, maar je kunt er wel uitgebreid, lekker en royaal eten en drinken voor 52 euro per persoon. Categorie: vlot en knus stadsrestaurant Keuken: 7 Decor: 6,5 Comfort: 6,5 Service: 7 Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5