De Maltese Anna Vella Bardon en haar Vlaamse man Maarten Van Steen verbouwden een oud, vervallen huis aan een van de pleintjes aan de rand van historisch Gent. Villa Bardon is twee jaar terug in stilte opengegaan. De zaken gaan naar wens, want de omzet gaat in stijgende lijn. Het pleintje is hip en in de zomer staan er stoelen buiten voor de deur op het voetpad.

De knusse, landelijke stijl van de inrichting met veel hout past bij de keuken en bij de uitbaters. Op de vloer liggen replica antieke tegels, die veel lijken op wat je in Malta tegenkomt. Aan de muur hangen nostalgische lijstjes met zwart-witfoto's.

De simpele en oprechte aanpak in Villa Bardon vertedert. Maarten heeft gekozen voor een mediterrane kookstijl met invloeden uit Malta. Daar is de keuken dan weer geïnspireerd door de Siciliaanse kookstijl. Het repertoire op de spijskaart is beperkt. Bij de voorgerechten tref je antipasti en dips, die gemaakt zijn om te delen.

Anna ontvangt in het Nederlands met Maltees accent en spreekt snel. Zij leert ons dat het Maltees vooral beïnvloed is door het Armeens en door het Italiaans. Het publiek rond ons is jong en voelt zich thuis. Een Spaans meisje steekt het kaarsje op tafel aan. Er komt antipasti voor twee (18 euro) en wij knabbelen gezellig van polpette (gehaktballetjes), Maltese kaas, inktvis en lekkere strolghino-worst.

Er zijn twee hoofdgerechten. Al dente gekookte spaghetti al limone is een simpel maar smakelijk gerecht met citroensap en parmezaankaas. Het sappige en smakelijke vlees van met gras gevoed Iers rund wordt geserveerd in saus met sjalot, truffel en port. Bij het vlees komt een kom krokant gebakken groenten en aardappelen in veldkleed.

Het repertoire op de wijnkaart is Italiaans georiënteerd. De kurk gaat van een Li Veli Primonero, Salento, Negroamoro als meegaande rode, die wat arm is aan materie (22 euro). Afsluiten doen wij met een glaasje chocolademousse met chili en affogato al caffé of ijs opgediend met een espressoshot.

Maarten kokkerelt met verse seizoenproducten, die hij ambachtelijk bereid tot smakelijke gerechten. (PvD)

Restaurant Villa Bardon, Sluizeken 10, 9000 Gent, 09 336 17 13. Open van 18 tot 22 u.. Vrijdag ook voor de lunch. Gesloten op dinsdag en woensdag.

Decor 7

Bediening 7

Keuken 7,5

Comfort 6

Prijs/kwaliteit 7

De Maltese Anna Vella Bardon en haar Vlaamse man Maarten Van Steen verbouwden een oud, vervallen huis aan een van de pleintjes aan de rand van historisch Gent. Villa Bardon is twee jaar terug in stilte opengegaan. De zaken gaan naar wens, want de omzet gaat in stijgende lijn. Het pleintje is hip en in de zomer staan er stoelen buiten voor de deur op het voetpad. De knusse, landelijke stijl van de inrichting met veel hout past bij de keuken en bij de uitbaters. Op de vloer liggen replica antieke tegels, die veel lijken op wat je in Malta tegenkomt. Aan de muur hangen nostalgische lijstjes met zwart-witfoto's. De simpele en oprechte aanpak in Villa Bardon vertedert. Maarten heeft gekozen voor een mediterrane kookstijl met invloeden uit Malta. Daar is de keuken dan weer geïnspireerd door de Siciliaanse kookstijl. Het repertoire op de spijskaart is beperkt. Bij de voorgerechten tref je antipasti en dips, die gemaakt zijn om te delen. Anna ontvangt in het Nederlands met Maltees accent en spreekt snel. Zij leert ons dat het Maltees vooral beïnvloed is door het Armeens en door het Italiaans. Het publiek rond ons is jong en voelt zich thuis. Een Spaans meisje steekt het kaarsje op tafel aan. Er komt antipasti voor twee (18 euro) en wij knabbelen gezellig van polpette (gehaktballetjes), Maltese kaas, inktvis en lekkere strolghino-worst. Er zijn twee hoofdgerechten. Al dente gekookte spaghetti al limone is een simpel maar smakelijk gerecht met citroensap en parmezaankaas. Het sappige en smakelijke vlees van met gras gevoed Iers rund wordt geserveerd in saus met sjalot, truffel en port. Bij het vlees komt een kom krokant gebakken groenten en aardappelen in veldkleed. Het repertoire op de wijnkaart is Italiaans georiënteerd. De kurk gaat van een Li Veli Primonero, Salento, Negroamoro als meegaande rode, die wat arm is aan materie (22 euro). Afsluiten doen wij met een glaasje chocolademousse met chili en affogato al caffé of ijs opgediend met een espressoshot. Maarten kokkerelt met verse seizoenproducten, die hij ambachtelijk bereid tot smakelijke gerechten. (PvD)