Kasteel Withof onderging een metamorfose en heropende met de slogan "Topgastronomie op een perfecte locatie voor een breed publiek". Baas is nog altijd Cornelis den Braven. Deze Nederlandse zakenman bouwde een imperium op met de verkoop van vulmiddelen.

Withof opende in 2005 als hotel-restaurant. De eerste Michelinster kwam snel maar toen kwam ook de crisis en Cornelis den Braven besloot in 2009 om de deur op slot te doen en te wachten op betere tijden. Nu geeft hij zijn grote droom een tweede kans met een enigszins aangepaste formule.

Deftig ouderwets of chic modern?

Wij kwamen op een mooie dag en zagen hoe gasten met pronkmobielen kozen voor een parkeerplaats in het zicht van het publiek op het riante terras. Het restaurant is nu te vinden in de orangerie, waar zich voorheen de lounge en de bar bevonden. Midden in de zaal is een meubel met lift, die de gerechten vanuit de kelderkeuken naar boven haalt.

Wij kwamen met twee en kregen een stoel en een zitje op de bank aan een lange tafel. Even later schoven twee andere gasten aan dezelfde tafel en was de intimiteit om zeep. Cornelis den Braven was er ook. Hij had een tafeltje in een hoek en telefoneerde luid. Niet alleen wij, maar ook onze naaste buren, met wie wij inmiddels vriendschap hadden gesloten, bekeken de nieuwe inrichting met de nodige verwondering. Was dit nu deftig ouderwets of chic modern? Laagdrempelig is de ambiance in ieder geval niet, evenmin als de stijve en stroeve bediening.

Prijzig

De spijskaart vermeldt voorgerechten tussen 28 tot 45 euro en hoofdgerechten tussen 34 tot 52 euro. Dit zijn geen prijzen voor een breed publiek! De beste koop leek ons het menu L'Orangerie (68 euro). Er kwamen chique hapjes, zoals komkommer met krab, mousse van dooierzwam, morielje gevuld met gevogeltemousse en gazpacho als openspattend dooiertje.

Het voorgerecht kwam rechtstreeks uit de koelkast: laagje avocado, laagje gelei van helder tomatensap en rol van courgette met krab, die veel leek op ons welkomsthapje. Zeebarbeel kwam onder krokante broodkorst met julienne van groenten en druppels pistachepuree: mooi en fijn. Tussenrib van Simmentalerrund had beet en smaak en kreeg gezelschap van cannelloni van wang, gestoofde asperges en weelderige Périgueuxsaus. Afsluiten deden wij met Guanaja Grand Cru-chocolade en citroensorbet.

Bereiding, samenstelling en presentatie van de gerechten waren tot in de puntjes in orde. De prijs was net geen 100 euro per persoon en dan hadden wij echt ons best gedaan om de rekening laag te houden. Voor een breed publiek is Withof dus nog steeds niet!

Rapport:
Categorie: gastronomisch kasteelrestaurant
Keuken: 8
Decor: 7,5
Comfort: 7
Bediening: 7
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5

Adres
KASTEEL WITHOF, Bredabaan 906, 2930 Brasschaat, 03 670 0220. Lunch 35 euro. Menu's 68 en 120 euro.

Pieter van Doveren

Kasteel Withof onderging een metamorfose en heropende met de slogan "Topgastronomie op een perfecte locatie voor een breed publiek". Baas is nog altijd Cornelis den Braven. Deze Nederlandse zakenman bouwde een imperium op met de verkoop van vulmiddelen. Withof opende in 2005 als hotel-restaurant. De eerste Michelinster kwam snel maar toen kwam ook de crisis en Cornelis den Braven besloot in 2009 om de deur op slot te doen en te wachten op betere tijden. Nu geeft hij zijn grote droom een tweede kans met een enigszins aangepaste formule. Deftig ouderwets of chic modern?Wij kwamen op een mooie dag en zagen hoe gasten met pronkmobielen kozen voor een parkeerplaats in het zicht van het publiek op het riante terras. Het restaurant is nu te vinden in de orangerie, waar zich voorheen de lounge en de bar bevonden. Midden in de zaal is een meubel met lift, die de gerechten vanuit de kelderkeuken naar boven haalt. Wij kwamen met twee en kregen een stoel en een zitje op de bank aan een lange tafel. Even later schoven twee andere gasten aan dezelfde tafel en was de intimiteit om zeep. Cornelis den Braven was er ook. Hij had een tafeltje in een hoek en telefoneerde luid. Niet alleen wij, maar ook onze naaste buren, met wie wij inmiddels vriendschap hadden gesloten, bekeken de nieuwe inrichting met de nodige verwondering. Was dit nu deftig ouderwets of chic modern? Laagdrempelig is de ambiance in ieder geval niet, evenmin als de stijve en stroeve bediening. PrijzigDe spijskaart vermeldt voorgerechten tussen 28 tot 45 euro en hoofdgerechten tussen 34 tot 52 euro. Dit zijn geen prijzen voor een breed publiek! De beste koop leek ons het menu L'Orangerie (68 euro). Er kwamen chique hapjes, zoals komkommer met krab, mousse van dooierzwam, morielje gevuld met gevogeltemousse en gazpacho als openspattend dooiertje. Het voorgerecht kwam rechtstreeks uit de koelkast: laagje avocado, laagje gelei van helder tomatensap en rol van courgette met krab, die veel leek op ons welkomsthapje. Zeebarbeel kwam onder krokante broodkorst met julienne van groenten en druppels pistachepuree: mooi en fijn. Tussenrib van Simmentalerrund had beet en smaak en kreeg gezelschap van cannelloni van wang, gestoofde asperges en weelderige Périgueuxsaus. Afsluiten deden wij met Guanaja Grand Cru-chocolade en citroensorbet. Bereiding, samenstelling en presentatie van de gerechten waren tot in de puntjes in orde. De prijs was net geen 100 euro per persoon en dan hadden wij echt ons best gedaan om de rekening laag te houden. Voor een breed publiek is Withof dus nog steeds niet! Rapport: Categorie: gastronomisch kasteelrestaurant Keuken: 8 Decor: 7,5 Comfort: 7 Bediening: 7 Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5 Adres KASTEEL WITHOF, Bredabaan 906, 2930 Brasschaat, 03 670 0220. Lunch 35 euro. Menu's 68 en 120 euro. Pieter van Doveren