Kamu is te vinden in een oud herenhuis in de wijk Zurenborg, op een boogscheut van de levendige Dageraadplaats. Men moet een stenen trapje op om het restaurant te bereiken. Boven aan de trap ontvouwen zich drie in elkaar overlopende vertrekken, die aan de achterkant uitgeven op een ommuurde binnenplaats. Daar wordt in de zomer onder de blote hemel gegeten.

De heldere inrichting met Scandinavische vintage accenten is aangenaam sober. Het is er ook prettig proper: in Kamu is alles spic en span. In deze pretentieloze omgeving voelt men zich snel thuis. Chef Van Onsem houdt via het keukenraam een oogje in het zeil. Hij komt als kok op voor een seizoengebonden keuken.

Om de versheid te garanderen is de maandelijks veranderende spijskaart beperkt tot drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten. Zijn persoonlijke bereidingen zijn geënt op de Frans-Belgische keuken. Specialiteit is vlees van door de familie gekweekt Limousinrund. Grote trekpleister is het avondmenu van drie gangen, dat ook wij bestelden (38 euro).

Onze keuze
In afwachting van het voorgerecht kregen wij een toastje met geitenkaas en crumble van olijven, en een courgettesoepje met schuim van kokos. De chef kwam zelf het voorgerecht inzetten: een zomerse carpaccio van zeebaars met olijfolie en frisse smaken van pompelmoes en radijs, en versierd met crumble van gedroogde pata negra-ham.

Hoofdgerecht was smakelijk vlees van hert, correct gebraden en royaal van portie, begeleid door fondsaus met rode wijn en port, en vergezeld van schorseneer, bospaddenstoel en aardappelgratin. Als aangevraagd vervanggerecht kwam aan de overkant van de tafel een smakelijke bereiding met ravioli gevuld met beukenzwam, raap en walnoot, bestrooid met crumble van parmezaankaas en vergezeld van puree en rolletje pompoen. De chef is duidelijk in zijn crumbleperiode!

Het glas werd gevuld met een Barbera d'Alba 2010 van Michele Reverdito, een gestructureerde en betaalbare rode wijn, die op zijn plaats was naast het hertenvlees (25 euro). Een nagerecht van vijgen met steranijs, ijs van cuberdon en karamelkrokantje sloot deze meevallende maaltijd af. (PvD)

Keuken 7
Decor 7
Comfort 6,5
Service 6,5
Prijs/kwaliteit geproefde menu 7,5

Praktisch
KAMU, Draakstraat 28, 2018 Antwerpen, 03 337 45 15.
Gesloten zaterdagmiddag, maandag en dinsdag.
Lunchmenu twee gangen 16 euro, avondmenu drie gangen 38 euro. Elke eerste zondag van de maand brunch voor 24 euro.
Privézaaltje tot 25 personen.

Kamu is te vinden in een oud herenhuis in de wijk Zurenborg, op een boogscheut van de levendige Dageraadplaats. Men moet een stenen trapje op om het restaurant te bereiken. Boven aan de trap ontvouwen zich drie in elkaar overlopende vertrekken, die aan de achterkant uitgeven op een ommuurde binnenplaats. Daar wordt in de zomer onder de blote hemel gegeten. De heldere inrichting met Scandinavische vintage accenten is aangenaam sober. Het is er ook prettig proper: in Kamu is alles spic en span. In deze pretentieloze omgeving voelt men zich snel thuis. Chef Van Onsem houdt via het keukenraam een oogje in het zeil. Hij komt als kok op voor een seizoengebonden keuken. Om de versheid te garanderen is de maandelijks veranderende spijskaart beperkt tot drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten. Zijn persoonlijke bereidingen zijn geënt op de Frans-Belgische keuken. Specialiteit is vlees van door de familie gekweekt Limousinrund. Grote trekpleister is het avondmenu van drie gangen, dat ook wij bestelden (38 euro). Onze keuze In afwachting van het voorgerecht kregen wij een toastje met geitenkaas en crumble van olijven, en een courgettesoepje met schuim van kokos. De chef kwam zelf het voorgerecht inzetten: een zomerse carpaccio van zeebaars met olijfolie en frisse smaken van pompelmoes en radijs, en versierd met crumble van gedroogde pata negra-ham. Hoofdgerecht was smakelijk vlees van hert, correct gebraden en royaal van portie, begeleid door fondsaus met rode wijn en port, en vergezeld van schorseneer, bospaddenstoel en aardappelgratin. Als aangevraagd vervanggerecht kwam aan de overkant van de tafel een smakelijke bereiding met ravioli gevuld met beukenzwam, raap en walnoot, bestrooid met crumble van parmezaankaas en vergezeld van puree en rolletje pompoen. De chef is duidelijk in zijn crumbleperiode! Het glas werd gevuld met een Barbera d'Alba 2010 van Michele Reverdito, een gestructureerde en betaalbare rode wijn, die op zijn plaats was naast het hertenvlees (25 euro). Een nagerecht van vijgen met steranijs, ijs van cuberdon en karamelkrokantje sloot deze meevallende maaltijd af. (PvD)