De koning van de affineurs (kaasrijper) is zonder twijfel Jacquy Cange. De gedreven kaashandelaar speurt het binnen- en buitenland af naar kleine, ambachtelijke kaasmakers. De boerderijkazen neemt hij mee om thuis in zijn rijpingskamers met geregelde temperatuur en vochtigheidscontrole te laten rusten, tot ze optimaal van kwaliteit zijn. Bepaalde kazen worden geborsteld en gewassen en soms in as, kruiden of truffel gewenteld, of in bier of likeur gedompeld.

Jacquy Cange verkoopt zijn kazen aan de beste restaurants van Europa en je vindt de heerlijkheden ook in de beste delicatessenwinkels. Kaasliefhebbers kunnen ook rechtstreeks kopen en worden in zijn kaaswinkel met open armen ontvangen.

Kaaswinkel Jacquy Cange: rue des Meuniers 46, 7973 Stambruges/Beloeil. 069 5797 69. Gesloten zaterdagmiddag, zondag en maandag.

De koning van de affineurs (kaasrijper) is zonder twijfel Jacquy Cange. De gedreven kaashandelaar speurt het binnen- en buitenland af naar kleine, ambachtelijke kaasmakers. De boerderijkazen neemt hij mee om thuis in zijn rijpingskamers met geregelde temperatuur en vochtigheidscontrole te laten rusten, tot ze optimaal van kwaliteit zijn. Bepaalde kazen worden geborsteld en gewassen en soms in as, kruiden of truffel gewenteld, of in bier of likeur gedompeld. Jacquy Cange verkoopt zijn kazen aan de beste restaurants van Europa en je vindt de heerlijkheden ook in de beste delicatessenwinkels. Kaasliefhebbers kunnen ook rechtstreeks kopen en worden in zijn kaaswinkel met open armen ontvangen.