Omdat het Leuvense centrum automobilisten weert, koos Luc Roelandt voor een locatie aan de ring. Zijn restaurant Het Land aan de Overkant ligt verscholen achter een pluk groen, schuin tegenover de gevangenis. Binnen wacht een modern ingerichte eetzaal. Luc studeerde rechten en geraakte als jobstudent besmet door de horeca. Hij ging in de leer in de eetzaal van de betere Leuvense restaurants en ontpopte zich tot een hoffelijke en ervaren zaalmeester. In Het Land wist hij de lat telkens wat hoger te positioneren.

Chef-kok, en sinds kort ook vennoot in de zaak, is Wim Dejonghe. De twee staken onlangs de hoofden bijeen en besloten om de bakens enigszins te verzetten. De nieuwe formule speelt in op actuele behoeftes. Tafelkleden verdwenen en andere maatregelen werden genomen om de drempel verder te verlagen en het restaurant vlotter te maken.

Wim kiest voor minder bewerkelijke bereidingen. Door de omlijsting te vereenvoudigen, kan de kok zich helemaal focussen op de kwaliteit van de hoofdingrediënten. De reacties zijn positief en het publiek verjongt.

Het Land aan de Overkant: Léon Schreursvest 89, 3001 Heverlee. 016 22 61 81. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Omdat het Leuvense centrum automobilisten weert, koos Luc Roelandt voor een locatie aan de ring. Zijn restaurant Het Land aan de Overkant ligt verscholen achter een pluk groen, schuin tegenover de gevangenis. Binnen wacht een modern ingerichte eetzaal. Luc studeerde rechten en geraakte als jobstudent besmet door de horeca. Hij ging in de leer in de eetzaal van de betere Leuvense restaurants en ontpopte zich tot een hoffelijke en ervaren zaalmeester. In Het Land wist hij de lat telkens wat hoger te positioneren. Chef-kok, en sinds kort ook vennoot in de zaak, is Wim Dejonghe. De twee staken onlangs de hoofden bijeen en besloten om de bakens enigszins te verzetten. De nieuwe formule speelt in op actuele behoeftes. Tafelkleden verdwenen en andere maatregelen werden genomen om de drempel verder te verlagen en het restaurant vlotter te maken. Wim kiest voor minder bewerkelijke bereidingen. Door de omlijsting te vereenvoudigen, kan de kok zich helemaal focussen op de kwaliteit van de hoofdingrediënten. De reacties zijn positief en het publiek verjongt.