Het Gerecht bestaat dertien jaar en bouwde in stilte een uitgebreide fanclub op. Plaats van gebeuren is een statig herenhuis aan de brede Amerikalei. Het stille succes is te wijten aan de geruisloze aanpak van de eigenaars, die hun taak professioneel en zonder bravoure volbrengen.

Wim Mertens kookt naar de smaak van de mensen en voelt geen behoefte om iets op te dringen. Doe maar gewoon, dat is al moeilijk genoeg! Wim kookt in de kelder, als een gerecht klaar is om op te dienen, klopt hij op de verwarmingsbuis. Het klopsignaal wordt boven, in de druk bezette eetzaal, ontvangen door partner Peggy Wouters.

De twee liepen elkaar tegen het lijf in de beroepsschool De Spijker. Eenmaal afgestudeerd gingen zij samen aan de slag. De verdiensten van Het Gerecht zijn vooral het degelijke eten, met bereidingen uit de Franse seizoenkeuken en de innemende en persoonlijke ontvangst van Peggy Wouters. Het eethuis wordt tijdens de lunch en in het weekend druk bezocht.

Restaurant Het Gerecht: Amerikalei 20, 2000 Antwerpen. 03 248 79 28. www.hetgerecht.be. Gesloten: zaterdagmiddag, zondag en maandag. Ommuurd terras.

Het Gerecht bestaat dertien jaar en bouwde in stilte een uitgebreide fanclub op. Plaats van gebeuren is een statig herenhuis aan de brede Amerikalei. Het stille succes is te wijten aan de geruisloze aanpak van de eigenaars, die hun taak professioneel en zonder bravoure volbrengen. Wim Mertens kookt naar de smaak van de mensen en voelt geen behoefte om iets op te dringen. Doe maar gewoon, dat is al moeilijk genoeg! Wim kookt in de kelder, als een gerecht klaar is om op te dienen, klopt hij op de verwarmingsbuis. Het klopsignaal wordt boven, in de druk bezette eetzaal, ontvangen door partner Peggy Wouters. De twee liepen elkaar tegen het lijf in de beroepsschool De Spijker. Eenmaal afgestudeerd gingen zij samen aan de slag. De verdiensten van Het Gerecht zijn vooral het degelijke eten, met bereidingen uit de Franse seizoenkeuken en de innemende en persoonlijke ontvangst van Peggy Wouters. Het eethuis wordt tijdens de lunch en in het weekend druk bezocht.