Een gezellige, ongedwongen sfeer, waarin iedereen zich zelf kan zijn, eerlijk en lekker eten wars van culinaire tierelantijnen, innemende jonge mensen in de bediening, die Nederlands spreken en weten waarover ze het hebben, en twee eetvertrekken met overwegend Vlamingen aan tafel: dit soort eethuizen zijn in Brussel eerder zeldzaam.

Henri is een moderne brasserie met beperkt comfort, die in de markt werd gezet door drie schoolkameraden. Henri kwam op de plaats van Chez Henri, dat door de verkoop van mosselen en kaviaar decennialang een Brussels monument was. Vaste succesgerechten zijn: zeetong meunière met slaatje en frieten, mosselen in het seizoen en steak met sla en frieten. Daarnaast is er een suggestiekaart die om de drie weken verandert en die samengesteld is uit meer inventieve gerechten.

Resto Chez Henri: Vlaamse steenweg / rue de Flandre 113, 1000 Brussel. 02 218 00 08. Open van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 14u30 en van 18 tot 22u. Zaterdag open van 18 tot 22u. Zondag en maandag gesloten.

Een gezellige, ongedwongen sfeer, waarin iedereen zich zelf kan zijn, eerlijk en lekker eten wars van culinaire tierelantijnen, innemende jonge mensen in de bediening, die Nederlands spreken en weten waarover ze het hebben, en twee eetvertrekken met overwegend Vlamingen aan tafel: dit soort eethuizen zijn in Brussel eerder zeldzaam. Henri is een moderne brasserie met beperkt comfort, die in de markt werd gezet door drie schoolkameraden. Henri kwam op de plaats van Chez Henri, dat door de verkoop van mosselen en kaviaar decennialang een Brussels monument was. Vaste succesgerechten zijn: zeetong meunière met slaatje en frieten, mosselen in het seizoen en steak met sla en frieten. Daarnaast is er een suggestiekaart die om de drie weken verandert en die samengesteld is uit meer inventieve gerechten.