Frédéric Helsen werkte in de keukens van onder meer Vin Perdu in Turnhout en in 't Zilte in Mol. Wendy Van Loon was in haar vorige leven kapster en is de horeca in gerold. De twee kochten een huis in Kasterlee, waar voorheen het postkantoor was ondergebracht en verbouwden de benedenverdieping tot een eethuis met een aangenaam sobere inrichting in wit en zwart.

Helsen kreeg onmiddellijk belangstelling van nieuwsgierige fijnproevers. Om kosten te sparen doen Frédéric en Wendy zoveel mogelijk alles zelf. De gastvrouw ontvangt spontaan vriendelijk en beschikt over de juiste eigenschappen om mensen snel op hun gemak te stellen. Frédéric is wat mensenschuw en blijft liever in de keuken. De kok kiest voor eersteklasproducten en verse kruiden die hij verwerkt in zuivere bereidingen.

Om de prijzen redelijk te houden zijn de bereidingen niet te ingewikkeld en blijft de keuze op de spijskaart beperkt tot tien bereidingen, die ook terugkomen in de populaire menu's.

Restaurant Helsen: Pastorijstraat 29, 2460 Kasterlee. 014 72 92 02. www.restauranthelsen.be. Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Frédéric Helsen werkte in de keukens van onder meer Vin Perdu in Turnhout en in 't Zilte in Mol. Wendy Van Loon was in haar vorige leven kapster en is de horeca in gerold. De twee kochten een huis in Kasterlee, waar voorheen het postkantoor was ondergebracht en verbouwden de benedenverdieping tot een eethuis met een aangenaam sobere inrichting in wit en zwart. Helsen kreeg onmiddellijk belangstelling van nieuwsgierige fijnproevers. Om kosten te sparen doen Frédéric en Wendy zoveel mogelijk alles zelf. De gastvrouw ontvangt spontaan vriendelijk en beschikt over de juiste eigenschappen om mensen snel op hun gemak te stellen. Frédéric is wat mensenschuw en blijft liever in de keuken. De kok kiest voor eersteklasproducten en verse kruiden die hij verwerkt in zuivere bereidingen. Om de prijzen redelijk te houden zijn de bereidingen niet te ingewikkeld en blijft de keuze op de spijskaart beperkt tot tien bereidingen, die ook terugkomen in de populaire menu's.