Guillaume Noël is Viskok van het Jaar

Guillaume Noël, chef-kok van het sterrenrestaurant Sans Cravate in Brugge is verkozen tot ‘Viskok van het Jaar 2012’.

Vijf finalisten kookten maandagnamiddag in een demonstratiekeuken op de Horeca Expo in Gent een eigen creatie met pladijs, de vis van het jaar 2011, als hoofdingrediënt. De 26-jarige Guillaume Noël overtuigde de jury met zijn ‘pladijs met wulken, dooierzwam met waterkers en luchtige amandelmelk’.

Naast een trofee, ontworpen door Tuur De Rijbel, ontving de winnaar een cheque ter waarde van 1.250 euro, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve en een waardebon van 250 euro. Het restaurant Sans Cravate heeft een Michelinster.

De andere deelnemers waren Jan Decan (restaurant Ten Bogaerde, Kortrijk), Pascal Peters (Kristoffel, Bocholt), Jean-Christian Alvisse (L’Impératif, Maisières) en Steven Devriendt (Bistro Cuisine Kwizien, Zwevezele). Zij gingen met een dinerkaart bij ’t Laurierblad (Berlare) naar huis.

De professionele jury werd voorgezeten door Guy Van Cauteren (’t Laurierblad in Berlare) en was samengesteld uit vertegenwoordigers van de Meesterkoks van België, de Jeunes Restaurateurs d’Europe, Les Disciples d’Escoffier, Euro-Toques, Orde der 33 Meesterkoks van België, Les étappes du Bon Goût en Traditions & Qualité. VLAM organiseerde de verkiezing voor de 23ste keer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content