Bij Goossens bakt men sinds 1884, al vier generaties lang, brood op dezelfde manier. Wel zag vader Francis, als rationeel denkende bakker, zich in de jaren zestig verplicht om heel wat handwerk te vervangen door machines.

Toch blijft brood bakken bij Goossens een arbeidsintensief werkje omdat het deeg traag wordt gekneed en traag rijst, zodat de smaak en het volume zich via natuurlijke processen kunnen ontwikkelen. De bloemmengeling wordt eigenhandig samengesteld.

Fans komen van ver voor de boterkoeken en het roggebrood. Trouwe klanten weten dat de verkoop van typische baksels aan vaste weekdagen is verbonden.

Bakkerij Goossens: Korte Gasthuisstraat 31, 2000 Antwerpen. 03 226 07 91. Zondag en maandag gesloten.

Bij Goossens bakt men sinds 1884, al vier generaties lang, brood op dezelfde manier. Wel zag vader Francis, als rationeel denkende bakker, zich in de jaren zestig verplicht om heel wat handwerk te vervangen door machines. Toch blijft brood bakken bij Goossens een arbeidsintensief werkje omdat het deeg traag wordt gekneed en traag rijst, zodat de smaak en het volume zich via natuurlijke processen kunnen ontwikkelen. De bloemmengeling wordt eigenhandig samengesteld. Fans komen van ver voor de boterkoeken en het roggebrood. Trouwe klanten weten dat de verkoop van typische baksels aan vaste weekdagen is verbonden.