Het restaurantgedeelte neemt de gelijkvloerse verdieping in van een oude patriciërswoning. De ruimte is huiselijk en smaakvol ingericht en het ruikt er naar geurende Roi Soleilkaarsen. Op de plankenvloer staan feestelijk gedekte tafels. Op de marmeren schouw pronkt een stilleven van pompoenen. Oranje accenten en jazzmuziek dompelen het geheel onder in een sfeertje dat doet denken aan de jaren zestig in Parijs. In de eetzaal heerst een warme, persoonlijke ambiance. Bezoekers die zich thuis voelen blijven plakken.

Achter de toog staat eigenaar Patrick Verbruggen. Hij kokkerelt en public. Voor de lunch staat hij er zelfs alleen voor. Om zijn taak te verlichten, is er dan uitsluitend een tweegangenlunch met koffie en water voor de democratische prijs van 15 euro. 's Avonds komt vennoot Laurent Ulens na zijn job bijklussen en afficheert de kaart een avondmenu met keuze uit vijf voorgerechten, zeven hoofdgerechten en enkele nagerechten. Het avondmenu kost slechts 30 euro. Bestel je afzonderlijk een voorgerecht of een hoofdgerecht dan betaal je 10 of 16 euro.

De bereidingen van Patrick Verbruggen zijn geïnspireerd op de landelijke keuken van Frankrijk en Italië. Wij kozen voor de menuformule (30 euro). Er waren twee verschillende voorgerechten: een frisse salade met krokante groenten, geitenkaas, cantharellen, kappers en zure uitjes en een smakelijke carpaccio van heilbot met venkel, tomaat, waterkers en limoenvinaigrette.

Hoofdgerechten waren: langzaam op lage temperatuur gegaarde varkenswang met aardappel- en wortelpuree en een saus met diepgang op basis van runderfond en rode wijn. Minder geslaagd was de droog gebakken anjouduif (supplement 3 euro), opgediend met brokkelige aardappelpuree, gekookte peer, kalfsjus. De op de kaart vermelde amandelen konden wij niet vinden.

Het glas werd gevuld met een Nerello Mascalese, Tenuta di Giovanna 2005, een sappige rode Siciliaanse wijn met veel rijp fruit en een warme kruidigheid, die tot de laatste slok wist te behagen (26 euro). Afsluiten deden wij met lekker bladerdeeggebak met rode bessen en meringue.

Categorie: intiem en persoonlijk buurteethuis
Keuken: 7
Decor: 7,5
Comfort: 7
Service: 7
Verhouding prijs/kwaliteit geproefde menu: 8

Pieter van Doveren/ Bewerking: David Bitoune

Het restaurantgedeelte neemt de gelijkvloerse verdieping in van een oude patriciërswoning. De ruimte is huiselijk en smaakvol ingericht en het ruikt er naar geurende Roi Soleilkaarsen. Op de plankenvloer staan feestelijk gedekte tafels. Op de marmeren schouw pronkt een stilleven van pompoenen. Oranje accenten en jazzmuziek dompelen het geheel onder in een sfeertje dat doet denken aan de jaren zestig in Parijs. In de eetzaal heerst een warme, persoonlijke ambiance. Bezoekers die zich thuis voelen blijven plakken. Achter de toog staat eigenaar Patrick Verbruggen. Hij kokkerelt en public. Voor de lunch staat hij er zelfs alleen voor. Om zijn taak te verlichten, is er dan uitsluitend een tweegangenlunch met koffie en water voor de democratische prijs van 15 euro. 's Avonds komt vennoot Laurent Ulens na zijn job bijklussen en afficheert de kaart een avondmenu met keuze uit vijf voorgerechten, zeven hoofdgerechten en enkele nagerechten. Het avondmenu kost slechts 30 euro. Bestel je afzonderlijk een voorgerecht of een hoofdgerecht dan betaal je 10 of 16 euro. De bereidingen van Patrick Verbruggen zijn geïnspireerd op de landelijke keuken van Frankrijk en Italië. Wij kozen voor de menuformule (30 euro). Er waren twee verschillende voorgerechten: een frisse salade met krokante groenten, geitenkaas, cantharellen, kappers en zure uitjes en een smakelijke carpaccio van heilbot met venkel, tomaat, waterkers en limoenvinaigrette. Hoofdgerechten waren: langzaam op lage temperatuur gegaarde varkenswang met aardappel- en wortelpuree en een saus met diepgang op basis van runderfond en rode wijn. Minder geslaagd was de droog gebakken anjouduif (supplement 3 euro), opgediend met brokkelige aardappelpuree, gekookte peer, kalfsjus. De op de kaart vermelde amandelen konden wij niet vinden. Het glas werd gevuld met een Nerello Mascalese, Tenuta di Giovanna 2005, een sappige rode Siciliaanse wijn met veel rijp fruit en een warme kruidigheid, die tot de laatste slok wist te behagen (26 euro). Afsluiten deden wij met lekker bladerdeeggebak met rode bessen en meringue. Categorie: intiem en persoonlijk buurteethuis Keuken: 7 Decor: 7,5 Comfort: 7 Service: 7 Verhouding prijs/kwaliteit geproefde menu: 8 Pieter van Doveren/ Bewerking: David Bitoune