Gastronomische bistro in Ukkel

De intieme luxebistro Va Doux Vent (Ukkel) opende in mei en bouwt aan een reputatie.

Va Doux Vent kwam op de plaats van Bon Bon, de sterrenbistro van Christophe Hardiquest, die al lang uitkeek naar een ruime locatie met parking en terras. Hardiquest verhuisde zijn Bon Bon naar de Tervurenlaan. In zijn plaats kwam een viermanschap. Koks zijn de piepjonge Stefan Jacobs en Romain Mouton. Voor de ontvangst en bediening zorgen zaalmeester Gontran Buyse en echtgenote.

Va Doux Vent neemt de gelijkvloerse verdieping in van een hoekhuis in een oude Ukkelse woonbuurt. ’s Avonds is het geen sinecure om een parkeerplaats te vinden, daarom staat er een parkeerder voor de deur van het restaurant.

De intieme luxebistro heeft een nostalgisch decor, dat opgebouwd is uit oude plankenvloeren, lambriseringen in hout en spiegels. De tafels zijn gedekt met sneeuwwit linnen. De keuken is maar klein en werd verlengd met een werktoog die in de eetzaal aan de kant van de keuken en de buitendeur is opgesteld.

Specialiteiten zijn: in doek bereide ganzenlever (20 euro), zeebrasem op steen met bouillon van schaaldieren (23 euro) en gebraden duif met korst van malt (24 euro). De wijnkaart is in opbouw. Onze keuze ging naar een robijnkleurige, expressieve Languedoc, Les Gamines 2008 (38 euro), die het eten op een waardige manier wist te begeleiden.

Wij kozen het viergangenmenu van 49 euro en werden verwend met hapjes, zoals olijfcake, mini-boudin en zalmtartaar in ring van komkommer. Het voorgerecht was opgebouwd uit in huis gerookte forel met witte en groene asperge, espuma met vadouvankruidenmengeling en (te) zoete granitƩ van asperge. Lichtgezouten en op lage temperatuur gegaarde kabeljauw met zeevenkel, spinazie, zuring en schuim met parfum van galangawortel bracht collectieve verrukking.

Het delicate vlees van drie maanden oud speenvarken was ingestreken met fleur de Franchimont (appelwijn met wilde bloemen) en lag in het bord met kroket gevuld met schoudervlees, raap, wortel en mousseline van raap. (PvD)

Sorbet van chocolade met aardbei, frambozenmeringue en vanillecrĆØme sloten deze aangename maaltijd voor een aangename prijs af.

Categorie: gastronomische bistro
Keuken: 8
Decor: 7,5
Comfort: 8
Bediening: 8,5
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8

Va Doux Vent, fine dining, Karmelietenstraat 93, 1180 Brussel, 02 3466505.
Lunch drie gangen 35 euro. Menu’s 49 en 69 euro. Gesloten op zondag en maandag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content