Het culinaire is tegenwoordig een inspiratiebron voor allerlei cross-overs. Eten is cultuur, eten is hip en overal ontstaan kruisbestuivingen. Architecten creëren fashionshops, brandstores, flagshipstores, lifestylestores en andere concept stores met hippe eetplekken. Het is een trend, waarbij merken ondersteuning krijgen van een op maat ontworpen horecaconcept.

Sinds 9 september is er zo Garage-a-Manger, een hip restaurant en koffiehuis in het verlengde van de tweedehandsboekenwinkel Pêle-Mêle. Plaats van gebeuren is de werkplaats van een vroegere Mazda-garage. De ruimte werd ingericht met vintage meubilair en door buro protOtype getekende meubels op maat. Er staat een opengesneden caravan, waar kinderen of ouders zich kunnen terugtrekken. Men kan circuleren rond de grote, open keuken.

Garage-a-manger is een creatie van Joël Geismar, die vijf jaar kok was in het paddenstoelenrestaurant Café des Spores en nu ook betrokken is bij El Camion, een ander grootstedelijk project op wielen. El Camion is de food-truck die maandag op de markt van St. Gilles en donderdag op de markt aan het Albertplein verschijnt. In het mobiele restaurant verkoopt Joël stoofgerechten en gourmet hotdogs, gemaakt met ambachtelijke Mozer-worst uit de Elzas en seizoengarnituur, zoals asperge met mayonaise van boleten of kool gemarineerd in geuze van brouwerij Cantillon.

Ook in Garage-a-Manger brengt Joël Geismar producten van goede kwaliteit op de voorgrond. De ingrediënten zijn eerlijk, de prijzen rechtvaardig. Je eet er wat de pot schaft en dat kost 15 euro voor twee gangen en 18 euro voor drie gangen. Het menu verandert dagelijks en men serveert tot de producten op zijn.

Wij kozen voor twee gangen. Bieten en wortelen in verschillende kleuren waren op smaak gebracht met grof zout en kruidenolie. Op lage temperatuur gegaarde zalm was vergezeld van kort gestoofde spinazie, gesouffleerde pasta en waterkerssaus. Alles had smaak en was gezond. Het nagerecht, brownie of cheese-cake (5 euro), sloegen wij over. (PvD)

Kader: werkplaats vroegere Mazda garage

Onthaal en bediening: door jonge mensen

Keuken: rechtvaardige productkeuken

Garage-a-Manger, Washingtonstraat 185, 1050 Brussel. Tel. 02/880.67.74. Open vanaf 10 uur voor ontbijt, in de namiddag dranken. Om 18 uur gesloten. Vrijdagavond gastentafel, zondag brunch, 's avonds te huur voor privé-evenementen.

Het culinaire is tegenwoordig een inspiratiebron voor allerlei cross-overs. Eten is cultuur, eten is hip en overal ontstaan kruisbestuivingen. Architecten creëren fashionshops, brandstores, flagshipstores, lifestylestores en andere concept stores met hippe eetplekken. Het is een trend, waarbij merken ondersteuning krijgen van een op maat ontworpen horecaconcept. Sinds 9 september is er zo Garage-a-Manger, een hip restaurant en koffiehuis in het verlengde van de tweedehandsboekenwinkel Pêle-Mêle. Plaats van gebeuren is de werkplaats van een vroegere Mazda-garage. De ruimte werd ingericht met vintage meubilair en door buro protOtype getekende meubels op maat. Er staat een opengesneden caravan, waar kinderen of ouders zich kunnen terugtrekken. Men kan circuleren rond de grote, open keuken. Garage-a-manger is een creatie van Joël Geismar, die vijf jaar kok was in het paddenstoelenrestaurant Café des Spores en nu ook betrokken is bij El Camion, een ander grootstedelijk project op wielen. El Camion is de food-truck die maandag op de markt van St. Gilles en donderdag op de markt aan het Albertplein verschijnt. In het mobiele restaurant verkoopt Joël stoofgerechten en gourmet hotdogs, gemaakt met ambachtelijke Mozer-worst uit de Elzas en seizoengarnituur, zoals asperge met mayonaise van boleten of kool gemarineerd in geuze van brouwerij Cantillon. Ook in Garage-a-Manger brengt Joël Geismar producten van goede kwaliteit op de voorgrond. De ingrediënten zijn eerlijk, de prijzen rechtvaardig. Je eet er wat de pot schaft en dat kost 15 euro voor twee gangen en 18 euro voor drie gangen. Het menu verandert dagelijks en men serveert tot de producten op zijn. Wij kozen voor twee gangen. Bieten en wortelen in verschillende kleuren waren op smaak gebracht met grof zout en kruidenolie. Op lage temperatuur gegaarde zalm was vergezeld van kort gestoofde spinazie, gesouffleerde pasta en waterkerssaus. Alles had smaak en was gezond. Het nagerecht, brownie of cheese-cake (5 euro), sloegen wij over. (PvD)