Marc Bonneu is allesbehalve een beginner. Hij bezocht de koksschool in Geel en ging in de leer in restaurants als Figaro, Scholteshof, Georges Blanc en Apicius. In 1995 nam hij het ouderlijke hotel-restaurant Koeckhofs over in het centrum van Hamont-Achel. Marc Bonneu werkte er hard om de keuken op een hoger niveau te tillen. Dat lukte en alles had zo nog jaren kunnen doorgaan. Maar de drieënveertigjarige Marc Bonneu had een nieuwe uitdaging nodig. Hij lanceerde een trendy project dat wat meer swing in de pan bracht.

Aan de rand van het dorp liet hij een modern gebouw optrekken. In één grote ruimte bracht hij zijn 'speeltuin voor lekkerbekken' onder met kook- en delicatessenwinkel en een laagdrempelig lunchrestaurant met open keuken. Om de verveling tegen te gaan, organiseert hij regelmatig pop-ups, zoals een diner in het achterliggende maïsveld.

In het restaurant bereidt hij kleine creatieve gerechten met producten uit eigen streek. Drie gerechtjes kosten 25 euro en voor die prijs mag men niet te kritisch zijn.

Panna cotta van erwtjes, Achelse feta, bouillon van chorizo en granenkrokant was een voorgerecht met weinig samenhang. Gepofte gamba kwam met eigengemaakte ketchup, tzatziki en specerijenkroepoek. Een stukje fazant lag in het bord met zuurkool, ganzenlever en aardappelkrokant. Zalvend zacht vanille-ijs kwam met slagroom, oude sherry en krokant van pecannoten en kon optimaal behagen. (PvD)

Keuken 7

Decor 7,5

Comfort 7

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 8

Lunchrestaurant Food Emotions, Bosstraat 160, 3930 Hamont-Achel, 011 91 65 57.

Marc Bonneu is allesbehalve een beginner. Hij bezocht de koksschool in Geel en ging in de leer in restaurants als Figaro, Scholteshof, Georges Blanc en Apicius. In 1995 nam hij het ouderlijke hotel-restaurant Koeckhofs over in het centrum van Hamont-Achel. Marc Bonneu werkte er hard om de keuken op een hoger niveau te tillen. Dat lukte en alles had zo nog jaren kunnen doorgaan. Maar de drieënveertigjarige Marc Bonneu had een nieuwe uitdaging nodig. Hij lanceerde een trendy project dat wat meer swing in de pan bracht. Aan de rand van het dorp liet hij een modern gebouw optrekken. In één grote ruimte bracht hij zijn 'speeltuin voor lekkerbekken' onder met kook- en delicatessenwinkel en een laagdrempelig lunchrestaurant met open keuken. Om de verveling tegen te gaan, organiseert hij regelmatig pop-ups, zoals een diner in het achterliggende maïsveld. In het restaurant bereidt hij kleine creatieve gerechten met producten uit eigen streek. Drie gerechtjes kosten 25 euro en voor die prijs mag men niet te kritisch zijn. Panna cotta van erwtjes, Achelse feta, bouillon van chorizo en granenkrokant was een voorgerecht met weinig samenhang. Gepofte gamba kwam met eigengemaakte ketchup, tzatziki en specerijenkroepoek. Een stukje fazant lag in het bord met zuurkool, ganzenlever en aardappelkrokant. Zalvend zacht vanille-ijs kwam met slagroom, oude sherry en krokant van pecannoten en kon optimaal behagen. (PvD)