Voor visliefhebbers met bescheiden budget is er Fiskebar. De visbar werd in 2007 in de markt gezet naar een concept van de Deen Nikolaj Kovdal.

Hij had Café Paris in Hamburg onder zijn beheer en belandde op doorreis in Antwerpen en was op slag verliefd op de stad. Kovdal vond dat Antwerpen een visbar miste, een plaats zoals je die in iedere havenstad treft, met een basic inrichting, een ruime keuze aan verse vis, op een eenvoudige manier bereid en op tafel gezet tegen bodemprijzen.

Fiskebar werd gedeeltelijk eigenhandig in elkaar getimmerd, waarbij gebruik werd gemaakt van tweedehandsmateriaal. Wat er te eten valt staat op leien borden gekalkt. De vangst uit de zee ligt op schilferijs in een ouderwetse koeltoog. Er is een keuze uit slobberwijnen per glas en voor de wijnfreaks zijn er ook exclusieve wijnen. De bediening is in de elegante handen van exotische dames. In Fiskebar komt iedereen: studenten van de modeacademie om sardientjes te eten, romantische koppeltjes om de liefde te bezegelen bij een schaal zeevruchten, of de zakenman met centen die kiest voor een portie king crab.

Fiskebar: Marnixplaats 12-13, 2000 Antwerpen. 03 257 13 57. www.fiskebar.be.

Voor visliefhebbers met bescheiden budget is er Fiskebar. De visbar werd in 2007 in de markt gezet naar een concept van de Deen Nikolaj Kovdal. Hij had Café Paris in Hamburg onder zijn beheer en belandde op doorreis in Antwerpen en was op slag verliefd op de stad. Kovdal vond dat Antwerpen een visbar miste, een plaats zoals je die in iedere havenstad treft, met een basic inrichting, een ruime keuze aan verse vis, op een eenvoudige manier bereid en op tafel gezet tegen bodemprijzen.Fiskebar werd gedeeltelijk eigenhandig in elkaar getimmerd, waarbij gebruik werd gemaakt van tweedehandsmateriaal. Wat er te eten valt staat op leien borden gekalkt. De vangst uit de zee ligt op schilferijs in een ouderwetse koeltoog. Er is een keuze uit slobberwijnen per glas en voor de wijnfreaks zijn er ook exclusieve wijnen. De bediening is in de elegante handen van exotische dames. In Fiskebar komt iedereen: studenten van de modeacademie om sardientjes te eten, romantische koppeltjes om de liefde te bezegelen bij een schaal zeevruchten, of de zakenman met centen die kiest voor een portie king crab.