Delys: Franse terroir-keuken

Voor lekkerbekken die op jacht zijn naar jong talent wacht in Saint-Georges (randgebied Luik) het restaurant Delys. Kok Remi Doucet en gastvrouw Florence Noel zijn samen 52 jaar. Zij installeerden zich twee jaar terug in een eethuis dat de boeken had neergelegd.

Plaats van gebeuren is een villa met hedendaagse inrichting en tuin in het centrum. Florence heeft handelswetenschappen gestudeerd en ontvangt met brio. Remi volgde beroepsschool en deed stages, onder meer in l’Héliport, het beste restaurant van Luik.

In Delys brengt hij een moderne versie van de Franse terroir-keuken. De ene bereiding is al beter geslaagd dan de andere. Remi moet nog groeien, wat gezien zijn jeugdige leeftijd heel normaal is. Er is geen spijskaart. Iedereen eet het degustatiemenu: vier gangen voor 39 euro, vijfgangen voor 49 euro komt. Mooie prijzen, die je in Vlaanderen niet snel tegenkomt.

Restaurant Delys: Rue Neuve 4, 4470 Saint-Georges. 04 275 64 10. Maandag, dinsdag en zaterdagmiddag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content