De bijnaam van pjeirefretters hebben de Vilvoordenaars te danken aan hun paardenmarkt. De stadsbewoners verkopen niet alleen paarden maar eten ook paarden. Paardenvlees is lekker en smaakt een beetje zoet. Het is mager en rijk aan ijzer en dus gezond en versterkend. Daarom was er vroeger in de buurt van alle grote ziekenhuizen een restaurant waar men paardenvlees kon eten. Een van de overblijvers is De Kuiper.

Het restaurant dateert uit 1859. Alfons Gulickx baat dit mekka voor paardenvleesliefhebbers uit. Hij studeerde geschiedenis aan de VUB en veranderde radicaal van richting door De Kuiper over te nemen. De steak wordt gesneden uit de achtervoet en komt op tafel met eersteklasfrieten, salade van rauw witloof en versgedraaide mayonaise.

De Kuiper: Vissersstraat 51, 1800 Vilvoorde. 02 251 13 87. Maandag en dinsdag gesloten.

De bijnaam van pjeirefretters hebben de Vilvoordenaars te danken aan hun paardenmarkt. De stadsbewoners verkopen niet alleen paarden maar eten ook paarden. Paardenvlees is lekker en smaakt een beetje zoet. Het is mager en rijk aan ijzer en dus gezond en versterkend. Daarom was er vroeger in de buurt van alle grote ziekenhuizen een restaurant waar men paardenvlees kon eten. Een van de overblijvers is De Kuiper. Het restaurant dateert uit 1859. Alfons Gulickx baat dit mekka voor paardenvleesliefhebbers uit. Hij studeerde geschiedenis aan de VUB en veranderde radicaal van richting door De Kuiper over te nemen. De steak wordt gesneden uit de achtervoet en komt op tafel met eersteklasfrieten, salade van rauw witloof en versgedraaide mayonaise.