Hans Meus, broer van de beroemde Jeroen, opende een in het groen verborgen, laagdrempelige brasserie. Wandelaars langs het Grote Routepad, fietsers, zakenlieden met goed uitgeruste SUV's, families en feestende gezelschappen voelen zich thuis in De Gempemolen. Je bent er welkom voor ontbijt, lunch, snacks, namiddagthee en -koffie, pannenkoeken of een glaasje bier op het idyllische terras, maar ook voor een uitgebreid diner.

Met enig zoeken in de buurt van het gehucht Gempe vind je de taverne en het restaurant bij de resten van een uit 1229 daterende watermolen aan de kronkelende Molenbeek. De bucolische omgeving en de landelijke inrichting vragen om gerechten uit de streekkeuken, die Hans in afgestofte versie presenteert.

Brasserie De Gempemolen: Gempstraat 56, 3390 Sint-Joris-Winge. 016 48 73 07. Maandag en dinsdag gesloten.

Hans Meus, broer van de beroemde Jeroen, opende een in het groen verborgen, laagdrempelige brasserie. Wandelaars langs het Grote Routepad, fietsers, zakenlieden met goed uitgeruste SUV's, families en feestende gezelschappen voelen zich thuis in De Gempemolen. Je bent er welkom voor ontbijt, lunch, snacks, namiddagthee en -koffie, pannenkoeken of een glaasje bier op het idyllische terras, maar ook voor een uitgebreid diner. Met enig zoeken in de buurt van het gehucht Gempe vind je de taverne en het restaurant bij de resten van een uit 1229 daterende watermolen aan de kronkelende Molenbeek. De bucolische omgeving en de landelijke inrichting vragen om gerechten uit de streekkeuken, die Hans in afgestofte versie presenteert.