Pieter Clement is even getalenteerd als eigenzinnig en onvoorspelbaar. De onconventionele kok weigert om zich te laten leven en doet precies waar hij zelf zin in heeft. Clement werkte in Oud Sluis, waar Sergio Herman hem maar een verwend jochie vond. Zijn restaurant in een tweehonderd jaar oud weeshuis in Oostvleteren ging uitsluitend na afspraak open. Maar iedereen wilde bij Clement komen eten, met als gevolg dat de kok de deur definitief op slot deed.

Nu is hij terug op een afgelegen plek in Gijverinkhove, tegen de Franse grens, waar hij een oud volkscafé met feestzaal overnam en heropende als gastentafel. Er is geen spijs- of drankenkaart: de mensen komen binnen en krijgen een menu geserveerd van vier of vijf gangen, dat in beide gevallen 65 euro kost. De deur is alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag. Op tijd reserveren is aangeraden. In de week kookt Pieter na afspraak voor vier tot twaalf gasten.

De Drie Ridders: Weegschede 1, 8691 Gijverinkhove. 0473 579768.

Pieter Clement is even getalenteerd als eigenzinnig en onvoorspelbaar. De onconventionele kok weigert om zich te laten leven en doet precies waar hij zelf zin in heeft. Clement werkte in Oud Sluis, waar Sergio Herman hem maar een verwend jochie vond. Zijn restaurant in een tweehonderd jaar oud weeshuis in Oostvleteren ging uitsluitend na afspraak open. Maar iedereen wilde bij Clement komen eten, met als gevolg dat de kok de deur definitief op slot deed. Nu is hij terug op een afgelegen plek in Gijverinkhove, tegen de Franse grens, waar hij een oud volkscafé met feestzaal overnam en heropende als gastentafel. Er is geen spijs- of drankenkaart: de mensen komen binnen en krijgen een menu geserveerd van vier of vijf gangen, dat in beide gevallen 65 euro kost. De deur is alleen open op vrijdag, zaterdag en zondag. Op tijd reserveren is aangeraden. In de week kookt Pieter na afspraak voor vier tot twaalf gasten.