Wij trotseerden opgebroken straten en liepen de Dageraadplaats twee keer te voet af, voordat wij Ardent ontdekten. Het nieuwe eethuis ligt verdrongen tussen de monocultuur aan populaire bruine kroegen.

Binnen was het heerlijk warm maar wij waren alleen, en bleven die avond alleen. Zelfs het zaalpersoneel had wegens ziekte verstek laten gaan. Het was vriendin van de baas, Natacha, die normaal de boekhouding doet, die ter hulp schoot en die voor de eerste keer opdiende. Zij verontschuldigde zich beleefd en wij waren vol begrip.

Het ging haar trouwens niet slecht af en wij besloten om niet te kniesoren over de wijn die tot twee keer toe naast het glas werd schonken. De hedendaagse inrichting is sober en mist wat warmte.

Eigenaar en chef-kok Wouter Van Steenwinkel is enkele maanden maanden terug voorzichtig begonnen met een spijskaart met slechts drie voor- en drie hoofdgerechten. Het repertoire is ondertussen uitgebreid. Het lezen van de bereidingen scherpt de honger. Ook de wijnkaart is beknopt en werd ingedeeld naar type wijn. Er is keuze onder de 30 euro en vijf wijnen kan men per glas krijgen.

Onze keuze
Wij bestelden het aantrekkelijk geprijsde viergangenmenu (45 euro). Er verschenen smakelijke welkomsthapjes zoals terrine van haas en gerookte eendenborst. Lekker brood werd ingezet met boter en met puree van pompoen en parmezaan. De chef bracht zelf het eerste gerecht aan tafel: gerookte paling met crunch van ui, linzen, rode biet, zoetzuur en koekje van parmezaan. Daar was niets mis aan!

Pladijs met een laagje krabvlees volgde, gegratineerd en aan tafel overgoten met jus van garnaal en in het bord begeleid door langoustine, raapknikkers en romige spitskool. Ook dat was lekker. Hoofdgerecht was roulade van fazant met sappig en smakelijk vlees, naast stekelzwam, gebraden witloof, puree van knolselderie en jus met ganzenlever.

Afsluiten deden wij met vacherin van meringue, versgedraaid ijs, warme chocolade en geslagen room. Als toemaatje kwam er nog een schaal met zelfgemaakte makaron, spek, cannelé en madeleinekoekje.

Voor deze culinaire verwennerij betaalden wij 125 euro met twee en dat was een aantrekkelijke prijs! (PvD)

Lunch: 18,50 euro.

Keuken 8

Decor 7

Comfort 7

Service 6.5

Prijs/kwaliteit geproefde menu 8,5

Praktische info restaurant

Ardent, Dageraadplaats 3, 2018 Antwerpen, tel. 03 336 32 99.

Maandag en dinsdag gesloten.

Wij trotseerden opgebroken straten en liepen de Dageraadplaats twee keer te voet af, voordat wij Ardent ontdekten. Het nieuwe eethuis ligt verdrongen tussen de monocultuur aan populaire bruine kroegen. Binnen was het heerlijk warm maar wij waren alleen, en bleven die avond alleen. Zelfs het zaalpersoneel had wegens ziekte verstek laten gaan. Het was vriendin van de baas, Natacha, die normaal de boekhouding doet, die ter hulp schoot en die voor de eerste keer opdiende. Zij verontschuldigde zich beleefd en wij waren vol begrip. Het ging haar trouwens niet slecht af en wij besloten om niet te kniesoren over de wijn die tot twee keer toe naast het glas werd schonken. De hedendaagse inrichting is sober en mist wat warmte. Eigenaar en chef-kok Wouter Van Steenwinkel is enkele maanden maanden terug voorzichtig begonnen met een spijskaart met slechts drie voor- en drie hoofdgerechten. Het repertoire is ondertussen uitgebreid. Het lezen van de bereidingen scherpt de honger. Ook de wijnkaart is beknopt en werd ingedeeld naar type wijn. Er is keuze onder de 30 euro en vijf wijnen kan men per glas krijgen. Onze keuze Wij bestelden het aantrekkelijk geprijsde viergangenmenu (45 euro). Er verschenen smakelijke welkomsthapjes zoals terrine van haas en gerookte eendenborst. Lekker brood werd ingezet met boter en met puree van pompoen en parmezaan. De chef bracht zelf het eerste gerecht aan tafel: gerookte paling met crunch van ui, linzen, rode biet, zoetzuur en koekje van parmezaan. Daar was niets mis aan! Pladijs met een laagje krabvlees volgde, gegratineerd en aan tafel overgoten met jus van garnaal en in het bord begeleid door langoustine, raapknikkers en romige spitskool. Ook dat was lekker. Hoofdgerecht was roulade van fazant met sappig en smakelijk vlees, naast stekelzwam, gebraden witloof, puree van knolselderie en jus met ganzenlever. Afsluiten deden wij met vacherin van meringue, versgedraaid ijs, warme chocolade en geslagen room. Als toemaatje kwam er nog een schaal met zelfgemaakte makaron, spek, cannelé en madeleinekoekje. Voor deze culinaire verwennerij betaalden wij 125 euro met twee en dat was een aantrekkelijke prijs! (PvD)