Laurent Folmer, chef van restaurant Couvert Couvert behaalde in 2002 een Gouden Garde als 'meest inventieve kok' in de Knack Restaurantgids. Om het restaurant verder uit te bouwen, vervoegde Vincent Folmer, de twee jaar jongere broer van de chef, het keukenteam.

De broers komen uit Nancy, kregen alle twee een banketbakkersopleiding en gingen aan de slag bij de Franse top (Fauchon en Marc Meneau). Als patissier leer je secuur om gaan met gewichten, tijden en temperaturen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat banketbakkers uitgroeien tot eersteklaskoks.

De gedreven broers zijn permanent op zoek naar uitzonderlijke producten. Deze superingrediënten verwerken zij tot persoonlijke gerechten. De inrichting vernieuwde recentelijk en is even puur als de keuken. Alles is in balans. Door dit evenwicht groeide Couvert Couvert tot een van de beste restaurant van Vlaanderen.

Restaurant Couvert Couvert: Sint-Jansbergsesteenweg 171, 3001 Heverlee. 061 29 69 79. Zondag en maandag gesloten.

Laurent Folmer, chef van restaurant Couvert Couvert behaalde in 2002 een Gouden Garde als 'meest inventieve kok' in de Knack Restaurantgids. Om het restaurant verder uit te bouwen, vervoegde Vincent Folmer, de twee jaar jongere broer van de chef, het keukenteam. De broers komen uit Nancy, kregen alle twee een banketbakkersopleiding en gingen aan de slag bij de Franse top (Fauchon en Marc Meneau). Als patissier leer je secuur om gaan met gewichten, tijden en temperaturen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat banketbakkers uitgroeien tot eersteklaskoks. De gedreven broers zijn permanent op zoek naar uitzonderlijke producten. Deze superingrediënten verwerken zij tot persoonlijke gerechten. De inrichting vernieuwde recentelijk en is even puur als de keuken. Alles is in balans. Door dit evenwicht groeide Couvert Couvert tot een van de beste restaurant van Vlaanderen.