Sinds een halve eeuw bewerkt de familie Stevens chocolade in het hart van Waver. Nu is de derde generatie er aan de slag. Hun werkplaats en winkel L'Art de Praslin is het geluk van menig conservatief fijnproever. De pralines worden volledig ambachtelijk, met respect voor tradities gemaakt.

Grootvader Jean Guion had in 1936 al een chocoladewinkel in Brussel in de Baillistraat. Een van zijn dochter zette de winkel in Brussel voort, de andere verhuisde in 1958 naar Waver om er volgens de familieregels chocolade te bewerken. Sinds 1989 zijn het de kleinkinderen Edwige en Joël Stevens die het bedrijf leiden. Werkplaatsen en winkel bevinden zich al meer dan vijf decennia op hetzelfde adres.

Ook het personeel is al lang in huis en het zijn dezelfde leveranciers die bij grootvader over de vloer kwamen, die de zaak nog steeds bevoorraden. Zelfs de recepten dateren uit grootvaders tijd. Er worden zo'n 130 verschillende pralines bereid. Modieuze pralines op basis van thee zal je hier niet vinden, wel eentje zonder suiker die veel succes oogst.

Chocolade L'Art de Praslin: rue de Nivelles 12, 1300 Waver. 010 22 32 40.

Sinds een halve eeuw bewerkt de familie Stevens chocolade in het hart van Waver. Nu is de derde generatie er aan de slag. Hun werkplaats en winkel L'Art de Praslin is het geluk van menig conservatief fijnproever. De pralines worden volledig ambachtelijk, met respect voor tradities gemaakt. Grootvader Jean Guion had in 1936 al een chocoladewinkel in Brussel in de Baillistraat. Een van zijn dochter zette de winkel in Brussel voort, de andere verhuisde in 1958 naar Waver om er volgens de familieregels chocolade te bewerken. Sinds 1989 zijn het de kleinkinderen Edwige en Joël Stevens die het bedrijf leiden. Werkplaatsen en winkel bevinden zich al meer dan vijf decennia op hetzelfde adres. Ook het personeel is al lang in huis en het zijn dezelfde leveranciers die bij grootvader over de vloer kwamen, die de zaak nog steeds bevoorraden. Zelfs de recepten dateren uit grootvaders tijd. Er worden zo'n 130 verschillende pralines bereid. Modieuze pralines op basis van thee zal je hier niet vinden, wel eentje zonder suiker die veel succes oogst.