Mensen die van een goed glas wijn en een smakelijk potje houden, kennen de Franse kok Dominique Aubry van eerdere projecten, zoals wijnbistro Les Amis du Cep. Ook was er Slurp, een wijnbar zonder nonsens in de Brusselse binnenstad. Beide avonturen liepen faliekant af.

Nu is de artiest terug op het podium met Chou, in Elsene. Deze bistro met internationaal cachet kwam op de plaats waar zich vroeger het bekende café Houblonnière bevond. Vanaf de eerste dag stroomden de lobbyisten en eurocraten uit de omliggende wijk toe.

De inrichting van Chou is vermakelijk en sfeervol: de kleur zwart komt terug op vloer en muren en wordt gecombineerd met een granaatrood plafond en goudkleurige, fluwelen gordijnen. De tafelbladen zijn gemaakt van nieuw hout én recuperatiehout, en worden bijeengehouden door gietijzer. Philippe Starck tekende de zitmeubels. Er is een open servieskast en via een rode glazen vloerwand kan je de wijnkelder zien. De uitgelichte keuken bevindt zich achteraan het eetvertrek.

Wij kwamen 's avonds. Aan het fornuis stond de Parijse Benjamin Laborie, omgeven door twee hulpkoks. De baas zelf was met vakantie.

De spijskaart vermeldt vier voor- en vier hoofdgerechten. Wij kozen voor het viergangenmenu (45 euro) en namen daar het wijnassortiment bij (plus 20 euro).

De eerste bereiding was een drijvend eiland met truffel en groene asperges in coulis van erwtjes, gevolgd door gebraden sint-jakobsschelpdieren met algen in consommé van kreeft. Bij de algenbereiding werd een mollige, Duitse Riesling Kabinett Halbtrocken 2007 geschonken. Een slechte combinatie. Hoofdgerecht was kalfszwezerik, niet zo krokant gebraden als op de kaart stond vermeld en opgediend met een oninteressante mengeling van engelenhaar en gesmolten ganzenlever (wij misten groenten). In het glas kwam een schitterende Tardieu-Laurent, Côtes du Rhone Cuvée Guy Louis 2005. Als dessert was er gemarineerde ananas met een bol chocoladeganache.

Er werd precies één glaasje wijn van goede kwaliteit per gang geschonken. Mensen met dorst kunnen beter de wijnkaart vragen.

Kader: sfeervol en vermakelijk
Onthaal en bediening: in het Frans, een beetje arrogant
Keuken: Frans

Pieter van Doveren

Mensen die van een goed glas wijn en een smakelijk potje houden, kennen de Franse kok Dominique Aubry van eerdere projecten, zoals wijnbistro Les Amis du Cep. Ook was er Slurp, een wijnbar zonder nonsens in de Brusselse binnenstad. Beide avonturen liepen faliekant af. Nu is de artiest terug op het podium met Chou, in Elsene. Deze bistro met internationaal cachet kwam op de plaats waar zich vroeger het bekende café Houblonnière bevond. Vanaf de eerste dag stroomden de lobbyisten en eurocraten uit de omliggende wijk toe. De inrichting van Chou is vermakelijk en sfeervol: de kleur zwart komt terug op vloer en muren en wordt gecombineerd met een granaatrood plafond en goudkleurige, fluwelen gordijnen. De tafelbladen zijn gemaakt van nieuw hout én recuperatiehout, en worden bijeengehouden door gietijzer. Philippe Starck tekende de zitmeubels. Er is een open servieskast en via een rode glazen vloerwand kan je de wijnkelder zien. De uitgelichte keuken bevindt zich achteraan het eetvertrek. Wij kwamen 's avonds. Aan het fornuis stond de Parijse Benjamin Laborie, omgeven door twee hulpkoks. De baas zelf was met vakantie. De spijskaart vermeldt vier voor- en vier hoofdgerechten. Wij kozen voor het viergangenmenu (45 euro) en namen daar het wijnassortiment bij (plus 20 euro). De eerste bereiding was een drijvend eiland met truffel en groene asperges in coulis van erwtjes, gevolgd door gebraden sint-jakobsschelpdieren met algen in consommé van kreeft. Bij de algenbereiding werd een mollige, Duitse Riesling Kabinett Halbtrocken 2007 geschonken. Een slechte combinatie. Hoofdgerecht was kalfszwezerik, niet zo krokant gebraden als op de kaart stond vermeld en opgediend met een oninteressante mengeling van engelenhaar en gesmolten ganzenlever (wij misten groenten). In het glas kwam een schitterende Tardieu-Laurent, Côtes du Rhone Cuvée Guy Louis 2005. Als dessert was er gemarineerde ananas met een bol chocoladeganache. Er werd precies één glaasje wijn van goede kwaliteit per gang geschonken. Mensen met dorst kunnen beter de wijnkaart vragen. Kader: sfeervol en vermakelijk Onthaal en bediening: in het Frans, een beetje arrogant Keuken: Frans Pieter van Doveren