Vooral 's zomers trekken de groene oevers van het meer van Genval dagtoeristen, die de stoffige stad even ontvluchten voor enkele uurtjes bucolische rust en zuivere lucht. Brasserie du Lac kwam op de plaats van Caraquin du Lac en is een zakelijk initiatief van Thierry Van Damme (Brasserie de l'Alliance en Six Colonnes) en vennoten.

De brasserie ligt op een geprivilegieerde plaats: in de veranda zit je bijna met de voeten in het water en ook vanuit de eetzaal heb je een weids zicht over het meer. De inrichting is hedendaags landelijk en voor de deur, naast het verwarmde terras, kwam een schaal- en schelpdierenbar die wordt bewaakt door een écailler (oesterkraker).

De spijskaart verzamelt culinaire evergreens uit de Belgische en Franse keuken (kroketten, lendenribstuk, onglet of longhaas, enz.). Voor de liefhebbers zijn er plateaux met schaal- en schelpdieren.

Brasserie du Lac: Avenue du Lac 100, 1332 Genval. 02 652 48 46. Dagelijks open.

Vooral 's zomers trekken de groene oevers van het meer van Genval dagtoeristen, die de stoffige stad even ontvluchten voor enkele uurtjes bucolische rust en zuivere lucht. Brasserie du Lac kwam op de plaats van Caraquin du Lac en is een zakelijk initiatief van Thierry Van Damme (Brasserie de l'Alliance en Six Colonnes) en vennoten. De brasserie ligt op een geprivilegieerde plaats: in de veranda zit je bijna met de voeten in het water en ook vanuit de eetzaal heb je een weids zicht over het meer. De inrichting is hedendaags landelijk en voor de deur, naast het verwarmde terras, kwam een schaal- en schelpdierenbar die wordt bewaakt door een écailler (oesterkraker). De spijskaart verzamelt culinaire evergreens uit de Belgische en Franse keuken (kroketten, lendenribstuk, onglet of longhaas, enz.). Voor de liefhebbers zijn er plateaux met schaal- en schelpdieren.