De Waalse horecaondernemer Thierry Van Damme weet van geen ophouden. Voorlopig laatste in een lange rij is de opening van Brasserie de la Patinoire op een magische plek in het Ter Kamerenbos.

Generaties lang kwamen kinderen er om te rolschaatsen. Het oude theehuis kreeg een flinke opknapbeurt. De nieuwe inrichting, in Normandische stijl met een koloniaal tintje, is warm en knus. Er is een Engelse bar. De vloer is bedekt met tapijt met motief in Schotse ruit. Tussen de tafels van blanke eik lopen geroutineerde obers. Hun ervaring is nodig, want zodra de zon er doorkomt, stromen de mensen toe op het terras met vierhonderd plaatsen.

Zoals we dat intussen van hem gewoon zijn, doet Thierry Van Damme ook hier een beroep op een vennoot/uitbater. In dit geval Adrien Schurgers, die uitstekende geloofsbrieven kan voorleggen. Zijn spijskaart vermeldt vooral Belgische brasseriegerechten met redelijke prijzen.

Wij namen het keuzemenu met drie gangen, dat 35 euro kost. Voor die prijs mag je niet te veeleisend zijn. Als voorgerecht kozen wij een taartje met mousse van ganzenlever, gedroogd fruit en coulis van mango. Aan de overkant: vier rolletjes maki met garnalen, sojascheuten en emulsie van wasabi.

Hoofdgerechten waren: haas van varken met vergeten groenten, bloedworst en taai tapijt van plakjes gefrituurde aardappel, en een stukje verse zeebaars met gamba en mislukte saus. Afsluiten deden wij met citroentaart en chocolademousse van correcte kwaliteit. (PvD)

Keuken 6,5

Decor 7,5

Comfort 7

Bediening 7

Prijs/kwaliteit 6,5

Brasserie de la Patinoire: Chemin du Gymnase1, 1000 Brussel, 02 649 70 02. Elke dag open. Lunch: 14 euro. Tearoom met ijs, wafels en pannenkoeken van 14.30 tot 18 uur.

De Waalse horecaondernemer Thierry Van Damme weet van geen ophouden. Voorlopig laatste in een lange rij is de opening van Brasserie de la Patinoire op een magische plek in het Ter Kamerenbos. Generaties lang kwamen kinderen er om te rolschaatsen. Het oude theehuis kreeg een flinke opknapbeurt. De nieuwe inrichting, in Normandische stijl met een koloniaal tintje, is warm en knus. Er is een Engelse bar. De vloer is bedekt met tapijt met motief in Schotse ruit. Tussen de tafels van blanke eik lopen geroutineerde obers. Hun ervaring is nodig, want zodra de zon er doorkomt, stromen de mensen toe op het terras met vierhonderd plaatsen.Zoals we dat intussen van hem gewoon zijn, doet Thierry Van Damme ook hier een beroep op een vennoot/uitbater. In dit geval Adrien Schurgers, die uitstekende geloofsbrieven kan voorleggen. Zijn spijskaart vermeldt vooral Belgische brasseriegerechten met redelijke prijzen. Wij namen het keuzemenu met drie gangen, dat 35 euro kost. Voor die prijs mag je niet te veeleisend zijn. Als voorgerecht kozen wij een taartje met mousse van ganzenlever, gedroogd fruit en coulis van mango. Aan de overkant: vier rolletjes maki met garnalen, sojascheuten en emulsie van wasabi. Hoofdgerechten waren: haas van varken met vergeten groenten, bloedworst en taai tapijt van plakjes gefrituurde aardappel, en een stukje verse zeebaars met gamba en mislukte saus. Afsluiten deden wij met citroentaart en chocolademousse van correcte kwaliteit. (PvD)