Brasserie-rôtisserie L'Alliance ligt aan de ring aan de zuidkant van Brussel, in de buurt van het gelijknamige bedrijvenpark, het cinemacomplex Imagibraine en op enkele kilometers van de Leeuw van Waterloo.

Plaats van gebeuren is een oude Brabantse hoeve met een landelijk ingerichte eetzaal met gewelfd plafond, een open keuken en een indrukwekkend Moltenibraadspit. Aan de voorkant is een grote veranda met een meer hedendaagse inrichting, die uitgeeft op een royaal terras met honderdzestig plaatsen. L'Alliance opende in februari 2006 en was meteen een succes. Jong, oud, rijk, arm, Waals of Vlaams, iedereen komt naar de volkse brasserie.

Het repertoire op de spijskaart is Belgisch: garnaalkroket, varkenspoot, lendenribstuk, steak tartaar, zeetong, mosselen in het seizoen enz. Specialiteiten zijn: speenvarken met Balcan-salade en in de as gepofte aardappels (op bestelling), en lamsbout à volonté met gebraiseerd witloof en gratin dauphinois.

Brasserie de L'Alliance: rue A. Allard 400, 1420 Eigenbrakel. 02 387 17 20.Open 7 op 7.

Brasserie-rôtisserie L'Alliance ligt aan de ring aan de zuidkant van Brussel, in de buurt van het gelijknamige bedrijvenpark, het cinemacomplex Imagibraine en op enkele kilometers van de Leeuw van Waterloo. Plaats van gebeuren is een oude Brabantse hoeve met een landelijk ingerichte eetzaal met gewelfd plafond, een open keuken en een indrukwekkend Moltenibraadspit. Aan de voorkant is een grote veranda met een meer hedendaagse inrichting, die uitgeeft op een royaal terras met honderdzestig plaatsen. L'Alliance opende in februari 2006 en was meteen een succes. Jong, oud, rijk, arm, Waals of Vlaams, iedereen komt naar de volkse brasserie. Het repertoire op de spijskaart is Belgisch: garnaalkroket, varkenspoot, lendenribstuk, steak tartaar, zeetong, mosselen in het seizoen enz. Specialiteiten zijn: speenvarken met Balcan-salade en in de as gepofte aardappels (op bestelling), en lamsbout à volonté met gebraiseerd witloof en gratin dauphinois.