'Na mijn studie Germaanse Talen ben ik gezwicht voor de lokroep van het restau- rantwezen. Als student werkte ik jarenlang in de horeca, vooral in de zaal. Koken had ik thuis geleerd. Omdat het idee van een eigen zaak in mijn hoofd speelde, ben ik na mijn jaren op de unief de koksopleiding aan Ter Duinen in Koksijde gaan volgen.' Daarna deed Lore op verschillende plaatsen ervaring op, zowel in de keuken als in de zaal. Uiteindelijk was het de chef van restaurant Ossip in Be...

'Na mijn studie Germaanse Talen ben ik gezwicht voor de lokroep van het restau- rantwezen. Als student werkte ik jarenlang in de horeca, vooral in de zaal. Koken had ik thuis geleerd. Omdat het idee van een eigen zaak in mijn hoofd speelde, ben ik na mijn jaren op de unief de koksopleiding aan Ter Duinen in Koksijde gaan volgen.' Daarna deed Lore op verschillende plaatsen ervaring op, zowel in de keuken als in de zaal. Uiteindelijk was het de chef van restaurant Ossip in Berchem, Magalie Verbaet, die haar over de streep trok om een eigen zaak te starten. 'Bij Magalie leerde ik dat ondernemen niet iets is om bang voor te zijn. Vanaf dat moment hield ik mijn ogen open voor een eigen locatie. Een vriend van mij vond per toeval dit hoekpand in het centrum van Gent. Hier in mijn eigen keuken maakte ik mijn debuut als chef.' Lore had dan misschien weinig ervaring, ze had wel een heel duidelijk idee van de keuken die ze wou brengen. 'Er zijn genoeg restaurants waar je verfijnde bordjes krijgt, ik wou een concept waar je een lekker hapje kunt delen bij het aperitief en dan elk een mooi hoofdgerecht krijgt, met een goede fles wijn erbij. Ik ben zelf zot van comfortfood en dat was dan ook het uitgangspunt voor Bodo. Ik wil vooral dat het gezellig is.' Op de kaart staan klassiekers, zoals coq au vin of hutsepot, maar ook frisse combinaties van klassieke smaken, zoals vis met aardpeer, bloemkoolcrème en garnaaljus. 'Ik kan echt genieten van de creativiteit van collega's. Zo kom ik na een menu in Veranda van chef Davy Schellemans thuis vol ideeën voor smaakcombinaties. Maar ik zal die altijd implementeren in mijn eigen simpele keuken. Ik heb totaal niet de behoefte om te experimenteren met spectaculaire bordjes. Ik gebruik ook geen speciale machines. In mijn keuken geen Röner (warmwaterbad om traag te garen) of Green Egg. Ik houd het bij de basistechnieken die je ook thuis in de keuken gebruikt: bakken, stoven en koken.' 'Konijn met pruimen is een gerecht dat op de kaart stond toen ik de zaak opende. Ik ben het vervolgens twee jaar lang vergeten en deze winter heeft het zijn rentree gemaakt. Ik serveer het met knolselderpuree en maak het met verse pruimen - wat een frissere en meer fruitige smaak geeft dan de variant met gedroogde pruimen.' Bodo, Burgstraat 2, Gent, 09 256 29 00, bodo.gent. Gesloten op zaterdag, zondag en maandagmiddag.