In de keuken staat Michael Yates en hij bereidt modern, Brits eten. Hij doet dit door klassiekers af te stoffen en op een frisse, vereenvoudigde manier af te werken. Zijn bereidingen op basis van biologische groenten maken de Engelse keuken weer sexy. De eetvertrekken van Sail & Anchor hebben een knus karakter : cafémeubilair, een houten vloer en een beperkt aantal plaatsen.
...

In de keuken staat Michael Yates en hij bereidt modern, Brits eten. Hij doet dit door klassiekers af te stoffen en op een frisse, vereenvoudigde manier af te werken. Zijn bereidingen op basis van biologische groenten maken de Engelse keuken weer sexy. De eetvertrekken van Sail & Anchor hebben een knus karakter : cafémeubilair, een houten vloer en een beperkt aantal plaatsen. Vriendin Marijke Van haecke ontvangt en bedient op een persoonlijke manier en zonder stijfheid. Het leien bord aan de muur vermeldt acht wijnen, die zowel per glas als per fles besteld kunnen worden. Daarnaast is er een bescheiden wijnkaart, met een aantal natuurwijnen als erfenis van de vorige eigenaar. Op tafel kwam een fles Speyside Glenlivet water, dat niet speciaal Engels proefde, maar wel 8,50 euro kostte. Onder de kurk zat een fris-kruidige rode Bajondillo, Garnacha Syrah 2014, Jiménez-Landi, Castilla La Mancha 2014 (30 euro), waarmee wij het goed konden vinden. De spijskaart vermeldt een zesgangenmenu (65 euro) en een vijftien barfoodhapjes om te delen. Wij kwamen met zijn tweeën en kozen samen zes hapjes. Desembrood gemaakt met bruin bier en treacle (stroop) kost 4 euro, gaat op bestelling de oven in, komt met knappend, dikke korst en opgeklopte boter op tafel. Gedroogde worst was samengesteld uit lop-ear varkensvlees, zeewier en cider. Gegrilde witte asperges kwamen met citroenboter en bieslook (19 euro). Op de Green Egg BBQ bereide makreel kwam met zoete puree van uien en met waterkers (18 euro). Varkensribbetjes waren eerst in bouillon op 85°C gegaard en werden vervolgens gelakt en op de BBQ geroosterd tot het malse vlees bijna van het bot viel (18 euro). Afsluiten deden wij met een traditionele sticky toffee pudding (10 euro) en Eton mess van veel klein fruit, meringue en zomers yoghurtijs (10 euro). Wij hadden genoten en vonden Sail & Anchor een adresje om te koesteren. (PVD)