Joost Meire (31) kreeg een slagersopleiding en ging aan de slag in de keuken van betere eethuizen. Heidi Dewitte is kinderverzorgster van opleiding en deed hier en daar wat horecaervaring op. De twee openden d'Afspanning, een grote zaak met verschillende eetvertrekken. Het pand werd tien jaar terug gekocht door de ouders van Joost en werd kort daarna geklasseerd. Het historisch gebouw is met respect voor het verleden en met smaak heringericht.

De spijskaart is gevarieerd en het lezen van de eigentijdse en inlandse bereidingen scherpt de honger: kroket van varkenskop met wortelcrème en kummel en compote van zoete ui, dertig dagen in huis bestorven Aberdeen Angusrund met artisjok, pommes Pont-Neuf en bordelaisesaus, of kalfsblanquette met zwezerik en tong. Zuivere producten van eerste kwaliteit met respect behandelen, zodat ze smakelijk en herkenbaar in het bord naar voren komen, daar draait het om.

Bistro-resto d'Afspanning: Bloemendalestraat 2, 8730 Beernem. 050 683887. Dinsdag en woensdag gesloten.

Joost Meire (31) kreeg een slagersopleiding en ging aan de slag in de keuken van betere eethuizen. Heidi Dewitte is kinderverzorgster van opleiding en deed hier en daar wat horecaervaring op. De twee openden d'Afspanning, een grote zaak met verschillende eetvertrekken. Het pand werd tien jaar terug gekocht door de ouders van Joost en werd kort daarna geklasseerd. Het historisch gebouw is met respect voor het verleden en met smaak heringericht. De spijskaart is gevarieerd en het lezen van de eigentijdse en inlandse bereidingen scherpt de honger: kroket van varkenskop met wortelcrème en kummel en compote van zoete ui, dertig dagen in huis bestorven Aberdeen Angusrund met artisjok, pommes Pont-Neuf en bordelaisesaus, of kalfsblanquette met zwezerik en tong. Zuivere producten van eerste kwaliteit met respect behandelen, zodat ze smakelijk en herkenbaar in het bord naar voren komen, daar draait het om.