Chef-kok Bart Vandenhove komt uit een ondernemende familie. Vader Geert was de drijvende kracht achter restaurant Gerard in Mol, Brasserie Spoorgebouw in Postel en Bon Vivant in Geel, voor hij met de firma Rungis Express begon, die beste Belgische restaurants voorzag van levende langoustines, sint-jakobsschelpen en verse vis. Vrouw en dochter Maike openden Ice Shell, een fabriekje in schepsalades en leveren o.m. aan grootwarenhuizen.

Nog een initiatief van de familie was de voorganger van Prêt-à-Goûter, het fijnkostrestaurant Prêt-à-Manger, dat opende in een voormalige garage. In 2002 verhuisde het naar de roepzaal van de varkensverkopers op de eerste verdieping van het slachthuis van Hasselt. De urbanisatiewerken in de kanaalkom verdreven het restaurant naar Heusden-Zolder, waar de eeuweling Oud Bolderberg werd omgetoverd tot het nieuwe Prêt-à-Goûter. Het eethuis naast het circuit van Zolder haalde enkele jaren geleden een Michelinster binnen.

Sinds enkele maanden is er ook een laagdrempelige, nostalgisch knusse bistro bij gekomen. De combinatie is een succes, want de gastronomische afdeling en de bistro voeden elkaar. De dertigjarige Bart Vandenhove heeft beide keukens onder zijn beheer. Hij leerde na zijn humaniora koken aan de zijde van zijn vader.

Onze keuze
Wij kwamen op een koude en rustige avond. Het houtvuur brandde en er klonk Frans chanson uit de jaren vijftig. Barts vriendin Jasmin bediende met vriendelijkheid. De beknopte kaart vermeldt nostalgische bereidingen als Naamse slakken in lookboter (15 euro), krab cocktail (18 euro) en bouchée à la reine (26 euro).

Wij dronken een Château Blanville, Les Muses 2009 (28 euro), een rode uit de Languedoc waar niets mis mee was. Er kwamen toastjes met kruidenkaas als ouderwetse hapjes.

Wij kozen het keuzemenu van drie gangen (35 euro). Voorgerechten waren vissoep met bouchotmosseltjes, rouille en croutons en braaf gekruide wildpastei met uiencompote. Er waren twee hoofdgerechten: sneden rood en sappig vlees van lenderibstuk met alles waarvan men droomt (choronsaus, waterkers en frieten) en een royaal stuk gestoomde kabeljauw met preiroom en puree. Rijstpap met bruine suiker en crème brulée sloten deze correct bereide maaltijd af. (PvD)

Kader: historisch restaurant van meer dan 100 jaar oud
Onthaal en bediening: vriendelijk, familiaal
Keuken: grootmoeders gerechten bereid van eerlijke producten

Praktisch
Le Bistro d'à côté (Prêt-à-Goûter), St-Jobstraat 83, 3550 Heusden-Zolder. Tel. 011/20.16.80. Maandag en dinsdag gesloten.

Chef-kok Bart Vandenhove komt uit een ondernemende familie. Vader Geert was de drijvende kracht achter restaurant Gerard in Mol, Brasserie Spoorgebouw in Postel en Bon Vivant in Geel, voor hij met de firma Rungis Express begon, die beste Belgische restaurants voorzag van levende langoustines, sint-jakobsschelpen en verse vis. Vrouw en dochter Maike openden Ice Shell, een fabriekje in schepsalades en leveren o.m. aan grootwarenhuizen. Nog een initiatief van de familie was de voorganger van Prêt-à-Goûter, het fijnkostrestaurant Prêt-à-Manger, dat opende in een voormalige garage. In 2002 verhuisde het naar de roepzaal van de varkensverkopers op de eerste verdieping van het slachthuis van Hasselt. De urbanisatiewerken in de kanaalkom verdreven het restaurant naar Heusden-Zolder, waar de eeuweling Oud Bolderberg werd omgetoverd tot het nieuwe Prêt-à-Goûter. Het eethuis naast het circuit van Zolder haalde enkele jaren geleden een Michelinster binnen. Sinds enkele maanden is er ook een laagdrempelige, nostalgisch knusse bistro bij gekomen. De combinatie is een succes, want de gastronomische afdeling en de bistro voeden elkaar. De dertigjarige Bart Vandenhove heeft beide keukens onder zijn beheer. Hij leerde na zijn humaniora koken aan de zijde van zijn vader. Onze keuze Wij kwamen op een koude en rustige avond. Het houtvuur brandde en er klonk Frans chanson uit de jaren vijftig. Barts vriendin Jasmin bediende met vriendelijkheid. De beknopte kaart vermeldt nostalgische bereidingen als Naamse slakken in lookboter (15 euro), krab cocktail (18 euro) en bouchée à la reine (26 euro). Wij dronken een Château Blanville, Les Muses 2009 (28 euro), een rode uit de Languedoc waar niets mis mee was. Er kwamen toastjes met kruidenkaas als ouderwetse hapjes. Wij kozen het keuzemenu van drie gangen (35 euro). Voorgerechten waren vissoep met bouchotmosseltjes, rouille en croutons en braaf gekruide wildpastei met uiencompote. Er waren twee hoofdgerechten: sneden rood en sappig vlees van lenderibstuk met alles waarvan men droomt (choronsaus, waterkers en frieten) en een royaal stuk gestoomde kabeljauw met preiroom en puree. Rijstpap met bruine suiker en crème brulée sloten deze correct bereide maaltijd af. (PvD)