Om jonge mensen tussen 18 en 30 jaar over de streep te trekken, organiseerde Vlaanderen Lekkerland een campagne waarbij 45 jonge Vlaamse chefs voor 45 euro een driegangenmenu met dranken aanboden. Een van de deelnemers was Bart De Bondt. Ook wij maakten kennis met de keuken van de 31-jarige kok.

Bart De Bondt en zijn vrouw Natacha zaten samen op de beroepsschool in Wemmel. Bart deed keukenervaring op bij Bruneau en in Comme chez Soi. In 2005 openden de twee een romantisch eethuis in een 18de-eeuwse woning met opulente inrichting. Bart en Natacha waren piepjong toen zij begonnen en hebben alles zelf met hulp van de bank gefinancierd. Zij zagen de eerste jaren zwarte sneeuw, maar stap voor stap wisten zij met smakelijke, klassiek geïnspireerde en mooi gepresenteerde gerechten, royale porties en redelijke prijzen het vertrouwen van de argwanende Tienenaars te winnen. Vandaag staat Bart met drie koks in de keuken om de toeloop uit Tienen en verre omstreken in goede banen te leiden.

Het haardvuur brandt en op winterse dagen biedt de eetzaal knusse bescherming. De grote trekpleister van de kaart is het marktmenu met ruimte keuze, drie gangen voor de prijs van 35 euro. Als men de kwaliteit en de prijs in acht neemt, had het restaurant al lang een Bib Gourmand moeten hebben. Maar Michelin heeft de weg naar Tienen nog niet gevonden.

Onze keuze

De specialiteit is Bressekip in twee keer opgediend (52 euro per persoon). Wij kozen het jongerenmenu (45 euro). De verwenhapjes waren pancetta en wafeltje met mozarella, pastei van everzwijn, kwartelei met grijze garnalen en erwtensoep met munt. Als voorgerecht kwamen gebakken sint-jacobsvruchten met gebraiseerd witlof en mousselinesaus met Hoegaardse witte. Het hoofdgerecht was het sappige vlees van hert, opgediend met knolselderpuree, wildjus met cassis, aardappelgratin, groenten in wildbouillon geserveerd onder deegkorst.

Afsluiten deden wij met een gekunstelde parfait van chocolade en passievrucht. De gaartijden en smaken van de feestelijke bereidingen zaten goed en de bijbehorende wijnen schonken tevredenheid. (PvD)

Kader: 18de-eeuws doktershuis met opulente inrichting

Onthaal en bediening: spontaan vriendelijk en professioneel

Keuken: klassiek geïnspireerde royale feestgerechten

Restaurant Bart De Bondt, Broekstraat 9, 3300 Tienen. Tel. 016/827550.

Menu's: van 35 tot 70 euro. Wijnkaart met grote Franse flessen. Privéparking naast de deur. Maandag en dinsdag gesloten

Om jonge mensen tussen 18 en 30 jaar over de streep te trekken, organiseerde Vlaanderen Lekkerland een campagne waarbij 45 jonge Vlaamse chefs voor 45 euro een driegangenmenu met dranken aanboden. Een van de deelnemers was Bart De Bondt. Ook wij maakten kennis met de keuken van de 31-jarige kok. Bart De Bondt en zijn vrouw Natacha zaten samen op de beroepsschool in Wemmel. Bart deed keukenervaring op bij Bruneau en in Comme chez Soi. In 2005 openden de twee een romantisch eethuis in een 18de-eeuwse woning met opulente inrichting. Bart en Natacha waren piepjong toen zij begonnen en hebben alles zelf met hulp van de bank gefinancierd. Zij zagen de eerste jaren zwarte sneeuw, maar stap voor stap wisten zij met smakelijke, klassiek geïnspireerde en mooi gepresenteerde gerechten, royale porties en redelijke prijzen het vertrouwen van de argwanende Tienenaars te winnen. Vandaag staat Bart met drie koks in de keuken om de toeloop uit Tienen en verre omstreken in goede banen te leiden. Het haardvuur brandt en op winterse dagen biedt de eetzaal knusse bescherming. De grote trekpleister van de kaart is het marktmenu met ruimte keuze, drie gangen voor de prijs van 35 euro. Als men de kwaliteit en de prijs in acht neemt, had het restaurant al lang een Bib Gourmand moeten hebben. Maar Michelin heeft de weg naar Tienen nog niet gevonden.Onze keuze De specialiteit is Bressekip in twee keer opgediend (52 euro per persoon). Wij kozen het jongerenmenu (45 euro). De verwenhapjes waren pancetta en wafeltje met mozarella, pastei van everzwijn, kwartelei met grijze garnalen en erwtensoep met munt. Als voorgerecht kwamen gebakken sint-jacobsvruchten met gebraiseerd witlof en mousselinesaus met Hoegaardse witte. Het hoofdgerecht was het sappige vlees van hert, opgediend met knolselderpuree, wildjus met cassis, aardappelgratin, groenten in wildbouillon geserveerd onder deegkorst. Afsluiten deden wij met een gekunstelde parfait van chocolade en passievrucht. De gaartijden en smaken van de feestelijke bereidingen zaten goed en de bijbehorende wijnen schonken tevredenheid. (PvD)