De kunstzinnige brasserie Baron van Zon is ondergebracht in een romantisch burgerpaleisje uit 1834, gelegen in het groen op enkele kilometers van Mechelen. De patriciërswoning ontleent zijn charme aan het esthetische verval.

In de ruime vertrekken is geleefd en dat zorgt voor weemoed en warmte. De man achter Baron van Zon is Patrick Van Campen. Hij komt van studio Herman Teirlinck en heeft nog even tennisles gegeven. Uiteindelijk vond hij zijn draai in de horeca. In het knusse, bruine café hebben geregeld kleinkunst- en jazzoptredens plaats.

De keukenstijl is Belgisch-Frans met internationale accenten. Specialiteiten zijn: Pico Veleta, pata negra-ham uit Trevélez, koninginnenhapje en côte à l'os van Black Angus Aberdeen.

Baron van Zon: Mechelsestraat 21, 2811 Hombeek. 015 43 58 50. www.baronvanzon.be. Gesloten op zaterdagmiddag en zondag. Geen menu's. Kinderkamer, terras.

De kunstzinnige brasserie Baron van Zon is ondergebracht in een romantisch burgerpaleisje uit 1834, gelegen in het groen op enkele kilometers van Mechelen. De patriciërswoning ontleent zijn charme aan het esthetische verval. In de ruime vertrekken is geleefd en dat zorgt voor weemoed en warmte. De man achter Baron van Zon is Patrick Van Campen. Hij komt van studio Herman Teirlinck en heeft nog even tennisles gegeven. Uiteindelijk vond hij zijn draai in de horeca. In het knusse, bruine café hebben geregeld kleinkunst- en jazzoptredens plaats. De keukenstijl is Belgisch-Frans met internationale accenten. Specialiteiten zijn: Pico Veleta, pata negra-ham uit Trevélez, koninginnenhapje en côte à l'os van Black Angus Aberdeen.