No-nonsensekeuken, scherpe prijzen: hier kun je zonder gepeperde rekening iets lekkers uit de wereldkeuken kiezen. In Bar Bik zit je tussen Vlaamse Brusselaars, ambtenaren, hippe reclamejongens en artiesten.

Het eethuis werd zonder grote middelen op een originele en aantrekkelijke manier ingericht. De vloer is van in de massa bruin gekleurde, gepolierde beton. De grijsgroene verf op de muren is gesponsord door Levis. Banken en tafels zijn van ecologisch verantwoorde Noorse berk. De stoelen hebben nog op Wimbledon en in het BBC- gebouw gestaan. Ook de verlichting komt van een brocanteur.

Het huiselijke cafésfeertje bevalt en de obers zijn joviaal. Alleen spijtig dat de bediening soms traag is. Specialiteit is sinds de eerste dag tonijn a la plancha met rougaille, wat in dit geval een soort chutney is van mango, rode ui, chili, knoflook, rodekerriepasta en kokosmelk!

Restaurant Bar Bik: Arduinkaai 3, 1000 Brussel. 02 219 75 00. Open van 11.30 tot 22.30 uur. Zaterdag en zondag gesloten.

No-nonsensekeuken, scherpe prijzen: hier kun je zonder gepeperde rekening iets lekkers uit de wereldkeuken kiezen. In Bar Bik zit je tussen Vlaamse Brusselaars, ambtenaren, hippe reclamejongens en artiesten. Het eethuis werd zonder grote middelen op een originele en aantrekkelijke manier ingericht. De vloer is van in de massa bruin gekleurde, gepolierde beton. De grijsgroene verf op de muren is gesponsord door Levis. Banken en tafels zijn van ecologisch verantwoorde Noorse berk. De stoelen hebben nog op Wimbledon en in het BBC- gebouw gestaan. Ook de verlichting komt van een brocanteur. Het huiselijke cafésfeertje bevalt en de obers zijn joviaal. Alleen spijtig dat de bediening soms traag is. Specialiteit is sinds de eerste dag tonijn a la plancha met rougaille, wat in dit geval een soort chutney is van mango, rode ui, chili, knoflook, rodekerriepasta en kokosmelk!