De Italiaanse mamma die in het Gentse Gusto de potten roert, zou een echte dictator zijn die de regels van de Italiaanse kookkunst oplegt, werd ons vooraf verteld. Wij waren enigszins verbouwereerd toen wij, aangekomen op de plaats van bestemming, een horecagelegenheid aantroffen met de bruine inrichting van een Ierse pub. Er klonk tingeltangelmuziek en het meisje op slippers dat in haar eentje bediende, liep er ongeïnteresseerd bij alsof ze in een schoenenzaak in de binnenstad werkte. De spijskaart bracht ook niet meteen heil want het repertoire zag er banaal uit.

We bestelden twee verschillende voorgerechten: een bordje antipasto misto in de vorm van lekkere Italiaanse charcuterie met gewone mozzarellaballetjes en blaadjes raketsla (10 euro) en carpaccio van ossenhaas met parmigiano en balsamico (12 euro). De gekozen hoofdgerechten waren: spaghetti alle vongole verace of lekkere, beetgaar gekookte spaghetti met grote maar matig verse venusschelpen (18 euro) en prima ossobuco met mergpijp en Milanese risotto (22 euro). Terwijl wij van een smakelijke tiramisu snoepten (5 euro), kwam de Italiaanse kokkin vanuit de keuken in de eetzaal om met een poetsdoek in de hand op een trapje achter de bar de flessen af te stoffen.

Na de tiramisu waren wij in de gelegenheid om keukenprinses Lory Mezzanotte aan te klampen. Zij werd uit Italiaanse ouders in Limburg geboren en kan koken als de beste mamma. Maar, anders dan in Leuven waar zij met haar typisch Italiaanse bereidingen acht jaar lang succes scoorde, vallen haar onbekende, authentieke gerechten in Gent niet in de smaak.

Lory Mezzanotte ziet zich dus genoodzaakt om zich in te houden. Zij is wat blij als klanten haar vragen om buiten de betreden paden te treden. Pasta zoals tagliatelle en ravioli maakt zij zelf en via het pastamenu (25 euro) kan zij koken zoals hart en cultuur dat ingeven.

Categorie: osteria
Keuken: 7
Decor: 5
Comfort: 6
Service: 6
Prijs/kwaliteit: 7

Pieter van Doveren/Bewerking: David Bitoune

De Italiaanse mamma die in het Gentse Gusto de potten roert, zou een echte dictator zijn die de regels van de Italiaanse kookkunst oplegt, werd ons vooraf verteld. Wij waren enigszins verbouwereerd toen wij, aangekomen op de plaats van bestemming, een horecagelegenheid aantroffen met de bruine inrichting van een Ierse pub. Er klonk tingeltangelmuziek en het meisje op slippers dat in haar eentje bediende, liep er ongeïnteresseerd bij alsof ze in een schoenenzaak in de binnenstad werkte. De spijskaart bracht ook niet meteen heil want het repertoire zag er banaal uit. We bestelden twee verschillende voorgerechten: een bordje antipasto misto in de vorm van lekkere Italiaanse charcuterie met gewone mozzarellaballetjes en blaadjes raketsla (10 euro) en carpaccio van ossenhaas met parmigiano en balsamico (12 euro). De gekozen hoofdgerechten waren: spaghetti alle vongole verace of lekkere, beetgaar gekookte spaghetti met grote maar matig verse venusschelpen (18 euro) en prima ossobuco met mergpijp en Milanese risotto (22 euro). Terwijl wij van een smakelijke tiramisu snoepten (5 euro), kwam de Italiaanse kokkin vanuit de keuken in de eetzaal om met een poetsdoek in de hand op een trapje achter de bar de flessen af te stoffen. Na de tiramisu waren wij in de gelegenheid om keukenprinses Lory Mezzanotte aan te klampen. Zij werd uit Italiaanse ouders in Limburg geboren en kan koken als de beste mamma. Maar, anders dan in Leuven waar zij met haar typisch Italiaanse bereidingen acht jaar lang succes scoorde, vallen haar onbekende, authentieke gerechten in Gent niet in de smaak. Lory Mezzanotte ziet zich dus genoodzaakt om zich in te houden. Zij is wat blij als klanten haar vragen om buiten de betreden paden te treden. Pasta zoals tagliatelle en ravioli maakt zij zelf en via het pastamenu (25 euro) kan zij koken zoals hart en cultuur dat ingeven. Categorie: osteria Keuken: 7 Decor: 5 Comfort: 6 Service: 6 Prijs/kwaliteit: 7Pieter van Doveren/Bewerking: David Bitoune