Kris Couvent komt uit Lennik, studeerde biochemie en hotelmanagement aan de Coovi en oenologie aan de wijnuniversiteit van Bordeaux. Hij belandde als jobstudent in Vossen, het door August Vossen in 1860 opgerichte wijnhuis. Die klassieke wijnhandel is al generaties bekend om z'n aanbod aan kwalitatieve Franse en Spaanse wijnen.
...

Kris Couvent komt uit Lennik, studeerde biochemie en hotelmanagement aan de Coovi en oenologie aan de wijnuniversiteit van Bordeaux. Hij belandde als jobstudent in Vossen, het door August Vossen in 1860 opgerichte wijnhuis. Die klassieke wijnhandel is al generaties bekend om z'n aanbod aan kwalitatieve Franse en Spaanse wijnen. De student maakte carrière en nam in 1993 het historische wijnhuis over. Tien jaar later kocht hij het wijndomein Château Pabus, dat inmiddels is doorverkocht aan Amerikaanse investeerders, maar nog altijd door Kris Couvent wordt geëxploiteerd. August werd in mei 2017 toegevoegd. De bistro kwam in enkele van de knusse wijnlokalen uit het beschermde handelspand en opende aanvankelijk als wijn- en tapasbar. Door de komst van Nico Corbesier (souschef in Les Eleveurs en chef na het vertrek van Sofie Dumont) evolueerde August tot een drukbezochte bistro. Nico's kookstijl is gebaseerd op lokale biogroenten. Om de toeloop te verwerken staan er intussen vijf koks in de keuken. In de zaal wordt Kris Couvert bijgestaan door een eersteklas zaalmeester en sommelier. De drempel van August is bewust laag gehouden; je wordt niet scheef bekeken als je maar één glaasje wijn of één gerecht bestelt. De wijnkaart is transparant. Er zijn ruim twintig wijnen per glas beschikbaar en een vierhonderd wijnen per fles. Hoe duurder de fles in aankoop, hoe lager de berekende winstmarge. Er komt een welkomsthapje van gefermenteerde paarse wortel met fris aangemaakte mousse van olijf en avocado. Er zijn twee voorgerechten. Tartaar van rund met noordzeekrab, gemarineerde venkel en dragon is een schot in de roos (16 euro). Choux Mania staat voor risotto van kolen met een gepocheerd ei (14 euro). De portie is karig, terwijl de ingrediënten weinig kosten. Er zijn ook twee hoofdgerechten. Buikspek van Blackwell-varken is zacht als honing en krijgt het gezelschap van bloemkool met kurkuma en komkommer (18 euro). Het stevige, smakelijke vlees van de bil van hertenkalf verschijnt in het rood met rodekool, rode ui, paarse vitelloaardappel en een rode saus met wijnazijn (25 euro). Wij drinken de voorgestelde wijnen per glas en die zijn met kennis van zaken gekozen en van goede kwaliteit. De 'beste dame blanche', vermeldt de menukaart. Dat schept verwachtingen, die echter maar gedeeltelijk worden ingevuld. Het ijs is in huis gedraaid maar mist vanille en is, net zoals de gesmolten chocolade en de begeleidende koek, mierzoet (10 euro).