Al meer dan een eeuw ontvangt de Auberge de Poteaupré bezoekers. Er bestaat een sterke band met de trappistenabdij Notre-Dame de Scourmont (Chimay), die zich op wandelafstand bevindt. De herberg voorziet gasten van voedsel en van accommodatie en biedt producten aan die afkomstig zijn van de activiteiten van het klooster, de lokale gemeenschap en uit de regio. De grote zaal die uitgeeft op een terras met zicht over de groene omgeving, is een ideale plek om streekgerechten te proeven.

Op de menukaart staan vooral gerechten met een knipoog naar Chimay. Het repertoire is breed en gaat van een boterham met Chimaykaas tot konijn met trappist, zomersalades, escabèche tot kinderschotels. Voor als de kinderen klaar zijn met eten wacht het speelplein.

Overnachten kan ook in een van de zeven recentelijk gerenoveerde gastenkamers, die werden aangekleed in de kleuren van Chimay. De kamers kijken uit op de omringende natuur. Voordat men naar huis gaat, passeert men nog even langs de Chimayshop waar men alle trappistenproducten vindt.

Auberge de Poteaupré: rue de Poteaupré 5, 6464 Bourlers. 060 211433.

Al meer dan een eeuw ontvangt de Auberge de Poteaupré bezoekers. Er bestaat een sterke band met de trappistenabdij Notre-Dame de Scourmont (Chimay), die zich op wandelafstand bevindt. De herberg voorziet gasten van voedsel en van accommodatie en biedt producten aan die afkomstig zijn van de activiteiten van het klooster, de lokale gemeenschap en uit de regio. De grote zaal die uitgeeft op een terras met zicht over de groene omgeving, is een ideale plek om streekgerechten te proeven. Op de menukaart staan vooral gerechten met een knipoog naar Chimay. Het repertoire is breed en gaat van een boterham met Chimaykaas tot konijn met trappist, zomersalades, escabèche tot kinderschotels. Voor als de kinderen klaar zijn met eten wacht het speelplein. Overnachten kan ook in een van de zeven recentelijk gerenoveerde gastenkamers, die werden aangekleed in de kleuren van Chimay. De kamers kijken uit op de omringende natuur. Voordat men naar huis gaat, passeert men nog even langs de Chimayshop waar men alle trappistenproducten vindt.