Ohain is een deelgemeente van Lasne. Rij je op het schilderachtige dorpsplein langs de muziekkapel naar beneden, dan kom je aan de oude boerderij La Roseraie. Het idyllische adres is in de wijde omgeving bekend voor zijn spotgoedkope lunch en aantrekkelijk geprijsde menu's.

De spijskaart vermeldt klassieke bereidingen met moderne toetsen zoals: terrine van ganzenlever met chutney van mango, millefeuille van gemarineerde zalm en gegrilde courgettes met raketsla en gedroogde tomaat, carpaccio van kalf met cannelloni gevuld met eendenlever, gelakte zwezerik met specerijen, kalfsfilet op lage temperatuur bereid met tartufata, en halve kreeft met schelpdieren gekookt in bouillon van sinaasappel en gember.

In het seizoen zijn wildbereidingen troef. De kwaliteit van het eten is uiterst correct. Niet verwonderlijk dat men hier massaal toestroomt. Reserveren is aanbevolen.

Auberge de la Roseraie: Route de la Marache 4, 1380 Ohain. 02 633 13 74. Zondagavond en maandag gesloten.

Ohain is een deelgemeente van Lasne. Rij je op het schilderachtige dorpsplein langs de muziekkapel naar beneden, dan kom je aan de oude boerderij La Roseraie. Het idyllische adres is in de wijde omgeving bekend voor zijn spotgoedkope lunch en aantrekkelijk geprijsde menu's. De spijskaart vermeldt klassieke bereidingen met moderne toetsen zoals: terrine van ganzenlever met chutney van mango, millefeuille van gemarineerde zalm en gegrilde courgettes met raketsla en gedroogde tomaat, carpaccio van kalf met cannelloni gevuld met eendenlever, gelakte zwezerik met specerijen, kalfsfilet op lage temperatuur bereid met tartufata, en halve kreeft met schelpdieren gekookt in bouillon van sinaasappel en gember. In het seizoen zijn wildbereidingen troef. De kwaliteit van het eten is uiterst correct. Niet verwonderlijk dat men hier massaal toestroomt. Reserveren is aanbevolen.