Lionel Focant kan terugblikken op een zeven jaar lange opleiding bij de beste adressen: Wittamer, Van Dender, Urraca (Toulouse), ijsmaker Sirre, Marcolini, Dewand. De jonge, gedreven chocoladebewerker en banketbakker realiseerde zijn droom door een werkplaats met toonbank te openen: Lio. Hij ontwerpt nieuwe smaakcombinaties die de smaakpapillen verrassen en behagen.

In 2007 en 2009 won hij al de door de provincie uitgereikte prijs Praline du Brabant Wallon. Lionel is een créateur die niet alleen pralines en taarten ontwerpt, hij maakte ook kledingstukken en kleine handtasjes uit chocolade voor zijn defilerende zus. Zijn pralines zijn van 'haute-coutureniveau': ganache met peper, kruidnagel en nootmuskaat, of ganache met rozemarijn, omwikkeld met een laagje melkchocolade.

'Taartmonsters' kunnen hun hart ophalen aan een duotaart van chocolade en speculaas of taart met bittere chocolade en crème brûlée met sinaasappelsmaak.

Atelier de Lio: Rue des Carmes 12, 1300 Limal (Waver). 0475 36 62 34.

Lionel Focant kan terugblikken op een zeven jaar lange opleiding bij de beste adressen: Wittamer, Van Dender, Urraca (Toulouse), ijsmaker Sirre, Marcolini, Dewand. De jonge, gedreven chocoladebewerker en banketbakker realiseerde zijn droom door een werkplaats met toonbank te openen: Lio. Hij ontwerpt nieuwe smaakcombinaties die de smaakpapillen verrassen en behagen. In 2007 en 2009 won hij al de door de provincie uitgereikte prijs Praline du Brabant Wallon. Lionel is een créateur die niet alleen pralines en taarten ontwerpt, hij maakte ook kledingstukken en kleine handtasjes uit chocolade voor zijn defilerende zus. Zijn pralines zijn van 'haute-coutureniveau': ganache met peper, kruidnagel en nootmuskaat, of ganache met rozemarijn, omwikkeld met een laagje melkchocolade. 'Taartmonsters' kunnen hun hart ophalen aan een duotaart van chocolade en speculaas of taart met bittere chocolade en crème brûlée met sinaasappelsmaak.